Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу Стрешинского передадуть до суду через декілька днів. Або не передадуть

П'ятниця, 22 лютого 2002, 13:22
На початку наступного тижня буде прийняте рішення про необхідність передачі до суду італійського міста Турина справи про нелегальну торгівлю українською зброєю, повідомило агентству Інтерфакс-Україна в п'ятницю інформоване джерело в посольстві України в Італії.

Зі слів співрозмовника агентства, "у разі позитивного розв'язання питання суд відбудеться через кілька місяців".

Співрозмовник агентства підтвердив, що бізнесмен Дмитро Стрешинський, який обвинувачується в нелегальній торгівлі зброєю, не є українським громадянином.

Джерело не відповіло на питання, чи будуть присутні на засіданні представники Генпрокуратури України. "Звичайно, повинен бути хтось від Генпрокуратури - у них є таке право. Питання в тому, чи є у них гроші на поїздку і чи захочуть вони когось прислати", - сказав він.

Як повідомлялося, в Турині зараз завершується закрите попереднє судове засідання у цій справі. Раніше агентству повідомили в українському посольстві в Італії, що "громадяни України в справі не фігурують, і можлива причетність українських посадових осіб до незаконної торгівлі зброєю не обговорюється".

Газета "Киевский телеграфъ" уперше оприлюднила матеріали слідства у справі про незаконну торгівлю українською зброєю і назвала в числі ніби причетних до злочину секретаря Ради національної безпеки і оборони України Євгена Марчука. Він, в свою чергу, відкинув ці обвинувачення і пов'язав їх з діяльністю РНБО щодо ряду комерційних структур.

За даними Служби безпеки України, в 1994 році СБУ спільно зі спецслужбами країн НАТО провела спецоперацію із затримання судна "Jadran Express", яке незаконно перевозило понад 3000 тонн зброї в країни колишньої Югославії. Прокуратура Італії порушила кримінальну справу проти президента панамської фірми Стрешинського, яка здійснювала перевезення. Матеріали у справі надійшли з Італії до України.

У посольстві України в Італії повідомили, що "один з адвокатів Стрешинського умисно або випадково допустив витік інформації про ніби причетність українських офіційних осіб до торгівлі зброєю". Разом з тим, італійські правоохоронні органи не підтверджують цю інформацію.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Збройних справ майстра
На цьому тижні в італійському Турині завершиться попереднє слідство у справі Дмитра Стрешинського, якого місцева прокуратура звинувачує в контрабанді зброї. У своєму свідченні Стрешинський звинувачує в участі в незаконних операціях секретаря Ради національної безпеки і оборони України Євгена Марчука.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: