Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГОЛОСА ЛИТВИНА НА ПЛІВКАХ МЕЛЬНИЧЕНКА НЕМАЄ – ЛИТВИН

Субота, 23 лютого 2002, 14:45
Глава адміністрації президента України, лідер виборчого блоку "За єдину Україну!" Володимир Литвин знову заперечує, що на "плівках Мельниченка" лунає його голос.

"Коли мені в США задають це питання, я їм говорю - невже ви думаєте, що я, відчуваючи щось за собою, я, ризикуючи собою, приїхав би до США, уподібнюючись деяким політикам з плачевним для них результатам" - сказав Литвин у суботу на прес-конференції у Києві.

Він звернув увагу на розходження в заявах лідера Соцпартії України Олександра Мороза. Спочатку Мороз, зазначив лідер блоку "За єдину Україну!, "говорив, що "про цей злочин [зникнення журналіста Георгія Гонгадзе] Литвин знав з самого початку", а зараз лідер СПУ говорить, що глава адміністрації "був безпосереднім учасником цього процесу".

Кажучи про те, що на плівках звучить ім'я Володимир, Литвин підкреслив, що це "ім'я поширене". Експертиза [очевидно, Генпрокуратури - УП] показала, заявив глава президентської адміністрації, що його голосу немає на тих фрагментах записів, де обговорюються події, у причетності до яких підозрюється Литвин. Литвин підкреслив, що був у Генеральній прокуратурі і, незважаючи на свою посаду, давав свідчення і зразки свого голосу.

Він заявив, що "знає, з чого це почалося". "Зверніть увагу, це почалося перед судовим процесом у Кривому Розі [над учасниками замаху на лідера Прогресивних соціалістів Наталію Вітренко, один з фігурантів якого був представником лідера СПУ на президентських виборах 1999 року]", - підкреслив глава президентської адміністрації, додавши: "Треба все розглядати як єдине ціле".

Звертаючись до анонімного автора записки, що поставив питання про "плівки Мельниченка", Литвин сказав: "Цим питанням ви ставите мене в ситуацію маленької дитини: коли її незаслужено образили, у неї серце кричить. І сьогодні кудись бігти доводити цьому пану або пані [автору записки] я не стану".

"Пройде час і все стане на свої місця", - сказав Литвин.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування