Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма вправляв мізки лідерам передвиборчих перегонів. Пощастило Тимошенко та Вітренко

Понеділок, 25 лютого 2002, 19:27
Президент України Леонід Кучма підтверджує свою готовність до конструктивного діалогу з кожним із учасників виборчого процесу у країні.

Як повідомив в.о. керівника управління інформації і зв'язків з громадськістю адміністрації президента України Андрій Чирва, Кучма заявив про це у понеділок на зустрічі з лідерами партій і блоків, що беруть участь у парламентських виборах-2002.

На зустрічі були присутні лідери практично всіх партій і блоків - учасників нинішніх виборів, а також, зокрема, голова Центральної виборчої комісії Михайло Рябець, голова Держкомітету інформаційної політики, телебачення і радіомовлення Іван Чиж, голова Нацради з телерадіомовлення Борис Холод.

Зі слів Чирви, глава держави запросив учасників "передвиборчих перегонів" на цю зустріч з тим, щоб "обговорити проблеми, що назбиралися у ході виборчої кампанії".

Зі слів в.о. керівника управління, на зустрічі йшла мова про те, що нерідко окремі політичні сили використовують "брудні технології", "іноді усвідомлено завдають шкоди іміджу України, безпідставно апелюючи до різних міжнародних організацій".

Учасники зустрічі підкреслювали необхідність створення рівних умов для всіх суб'єктів виборчого процесу, говорили про роль владних структур, засоби масової інформації у забезпеченні чесності і прозорості нинішньої виборчої кампанії.

Кучма підкреслив, що всі суб'єкти виборчого процесу повинні дотримуватися закону про вибори народних депутатів.

За підсумками зустрічі президент України дав ряд доручень, зокрема, доручив органам влади на місцях вживати заходів для попередження порушень виборчого законодавства з боку держвлади.

У той же час лідери партій і блоків позитивно оцінюють підсумки зустрічі з президентом Кучмою. Такі зустрічі у майбутньому планується проводити постійно, повідомив в інтерв'ю журналістам після закінчення зустрічі лідер виборчого блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко.

Зі слів Ющенка, сторони обговорили хід виборчого процесу і питання його організації для різних політичних сил. "Діалог не простий, не легкий", - підкреслив лідер "Нашої України".

Зі слів лідера блоку, на зустрічі обговорювалося питання про забезпечення "прозорості" виборчого процесу. Ющенко також зазначив, що глава держави підтвердив готовність зустрічатися з "будь-якою політичною силою, якщо у виборчій кампанії будуть виникати неординарні ситуації".

На зустрічі, зі слів лідера блоку, були присутні представники "приблизно трьох десятків" політичних сил "за винятком 2-3" блоків і партій.

У свою чергу, лідер Партії зелених України Віталій Кононов заявив, що відбулася "відверта розмова" про проблеми, які виникли у ході виборчої кампанії. Він назвав "конструктивним моментом зустрічі" обговорення питання про світову практику виборчих кампаній і проблеми "збереження шансів демократизації країни".

Учасники зустрічі також обговорили питання про присутність на виборах іноземних спостерігачів і про доступ суб'єктів виборчого процесу до ЗМІ.

Зі слів Кононова, президент висловив побажання, щоб всі учасники виборчого процесу виконували виборче законодавство. При цьому лідер "зелених" зазначив, що представники партій і блоків висловили невдоволення діями органів влади на місцях. На зустрічі, повідомив він, не були присутні лідери блоків Наталія Вітренко і Юлія Тимошенко, а також представники "Команди озимого покоління". Однак пізжіше КОП повідомила, що на Банковій їх представляв четвертий номер списку, переможець кадрового конкурсу Остап Процик.

Лідер всеукраїнського політичного об'єднання "Жінки за майбутнє" Валентина Довженко в інтерв'ю журналістам також назвала позитивним той факт, що зустріч відбулася з ініціативи президента.

Голова Центрвиборчкому Михайло Рябець, який також що був на зустрічі, повідомила лідер "Жінок за майбутнє", давав відповіді на запитання, які виникали у представників партій і блоків. За словами Довженко, Кучма закликав лідерів партій і блоків до "толерантності".

ЦВК зареєстрував списки кандидатів 33 партій і блоків у багатомандатному загальнодержавному окрузі на виборах у парламент країни, які відбудуться 31 березня.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:18
фотоБув дорожчим за золото: в Англії виявили рідкісний барвник давньоримської знаті
13:12
Білий дім: Оборонного пакту із Саудівською Аравією не буде без нормалізації відносин з Ізраїлем
13:00
фотоСпочатку б’ють ворога, потім крашанки: як українські військові святкують Великдень
12:49
Росія готує першу мобілізацію на окупованій частині Запорізької області – розвідка Британії
12:30
Останні російські удари по енергосистемі завдали збитків на понад $1 млрд - Галущенко
12:16
фотоНа Великдень війська РФ скинули вибухівку на авто з людьми у Покровському районі
12:06
Berkshire скоротила свою частку в Apple на 20% з 2023 року
11:54
Вселенський Патріарх закликав Україну та Росію до обміну полоненими "всіх на всіх"
11:39
Спецслужби готуються до російських диверсій по всій Європі – ЗМІ
11:20
відеоУкраїнські полярники показали морського леопарда, що "засмагає" на крижині
Усі новини...
Реклама: