Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стати депутатами готові 200 журналістів

Четвер, 28 лютого 2002, 14:03
Спостерігачі та аналітики відзначають активність працівників преси на поточних парламентських виборах. Називаються цифри 20, 30 і навіть 40 чоловік, які втрутяться у боротьбу за депутатські мандати. Щоб визначитись із реальною картиною, "Телекритика" пішла простим, але, як виявилось, ефективним шляхом. Звернувшись до сайту Центрвиборчкому, колеги зробили відповідну вибірку.

Результат був солідним. Аж 174 працівники ЗМІ вирішили особисто взяти участь у розбудові парламентської демократії в Україні. У більшості своїй журналісти регіональні, а часом трапляються навіть і просто працівники ЗМІ, наприклад оператор комп'ютерного набору.

З-поміж цікавих постатей слід відзначити Баграєва Миколу, члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України, безпартійного, який за сумісництвом ще й генеральний директор фестивалю "Таврійські Ігри".

Національна телекомпанія України представлена Вороненко Катериною, головним редактором, заступником директора творчо-виробничого об'єднання суспільно-політичних та культорологічних програм НТКУ у списку всеукраїнського політичного об'єднання "Жінки за майбутнє"; Лапікурою Валерієм, керівником творчої групи НТКУ, членом Всеукраїнської партії трудящих; Роміною Оленою, телеведучою Національної телекомпанії України, безпартійною.

Є серед кандидатів у депутати і представник Інтернет-ЗМІ - Дуда Андрій, редактор інтернет-порталу "Політична Україна", безпартійний.

Відзначена Красікова Тетяна, президент Чорноморської телерадіокомпанії, безпартійна, на рахунку якої зняття Леоніда Грача, як кандидата у депутати Кримського парламенту.

З розряду "головних редакторів" - Курпіль Степан, головний редактор газети "Високий Замок", безпартійний; Нипадимка Олег, головний редактор газети "Сегодня", безпартійний; Сподаренко Іван, головний редактор газети "Сільські вісті", безпартійний.

Головний представник студії "1+1" - Піховшек В'ячеслав, головний редактор телевізійної служби новин телеканалу "Студія 1+1", автор і ведучий телепрограми "Епіцентр", член партії "Демократичний союз".

Відсутність у списках відомих журналістів Миколи Ситника (Вересня) та Зиновія Кулика пояснюється тим, що у кандидатських документах вони фігурують відповідно: Вересень - як тимчасово не працюючий, а Зиновій Володимирович - як викладач Національної академії управління.

Від "Української правди". У даному списку не приведені Микола Княжицький, колишній ведучий програми "Свобода Слова" на каналі ICTV, який балотується в оркузі міста Львова, та Олексій Мустафін, шеф-редактор інформаційно-аналітичної служби телеканалу "Інтер".

Повний список журналістів, які вирішили балотуватися у парламент ви знайдете у новому проекті "Української Правди" – ВИБОРИ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: