Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Верховна Рада проситиме російських колег вплинути на Леонтьєва

Вівторок, 5 лютого 2002, 12:30
Комітет Верховної Ради у закордонних справах має намір надіслати листи до профільних комітетів Державної думи та Федеральних зборів Російської Федерації з приводу висловлювань російського журналіста, ведучого програми на ОРТ "Однако" Михайла Леонтьєва стосовно рішення Шевченківського суду Києва про захист честі та гідності дружини екс-прем'єр-міністра України Віктора Ющенка Катерини Чумаченко.

Голова Комітету у закордонних справах Ігор Осташ зазначив, що він "обов`язково звернеться з листом до голів комітетів Держдуми та Федеральних зборів з проханням відреагувати на ситуацію, яка досить серйозно впливає на розвиток дружніх україно-російських відносин". На переконання Осташа, Леонтьєв, відмовившись виконати рішення суду про захист честі та гідності Чумаченко, зробив це у "надзвичайно брутальній формі і цинічно образливих висловах". На переконання Осташа, це було практично проявом жорсткої українофобії. Як зазначив Осташ, Леонтьєв, зокрема, зазначив, що "такої держави, як Україна, немає і бути не може", а також що "Україна потребує покровительства більш крупної і культурної держави".

На думку Осташа, на такі висловлювання журналіста, який працює на каналі ОРТ, що практично є рупором російської влади, має бути "дуже жорстка реакція як українських, так і російських політиків". Осташ також відзначив, що висловлювання Леонтьєва є своєрідним "заспівом" до початку Року України в Росії.

Він вважає "справою честі російських політиків" зробити усе можливе, щоб рішення Шевченківського суду Києва відповідно до дій Конвенції про правову допомогу у правових відносинах з цивільних, сімейних і кримінальних справ в рамках СНД, підписаної 1993 року, було виконано і надано належну політичну оцінку висловлюванням російського журналіста.

Осташ також сподівається, що Міністерство закордонних справ виступить з відповідною нотою з цього приводу. Він також додав, що "як мужчина я порадив би Леонтьєву вибачитися перед жінкою, яку він образив".

http://www.razom.org.ua

ДРУЖИНА ЮЩЕНКА ЗА ОБРАЗУ ЧЕСТІ І ГІДНОСТІ ОТРИМАЄ 2,5 ТИС. ГРН.

Російський журналіст Леонтьєв при слові "Україна" хоче в туалет. Він не збирається вибачаться перед дружиною Ющенка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування