Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дебати, дебати і ще раз дебати, радять США

Середа, 6 лютого 2002, 14:59
Сполучені Штати Америки вважають важливими в передвиборній кампанії в Україні проведення відкритих дебатів і забезпечення рівних умов для всіх політичних партій і блоків, заявила заступник держсекретаря США з глобальних питань Пола Добряньски на зустрічі з представниками українських ЗМІ в середу у Києві за підсумками свого дводенного візиту до України.

Вона також підкреслила важливість забезпечення рівного доступу до ЗМІ, а також ролі неурядових організацій.

Добряньски повідомила, що в ході свого візиту зустрічалася з президентом України Леонідом Кучмою, прем'єр-міністром Анатолієм Кінахом, з представниками політичних партій, керівниками телекомпаній і неурядових організацій.

"Я тут, щоб знов підкреслити важливість наших зв'язків і чесних виборів", - заявила заступник держсекретаря США. У той же час вона підкреслила, що забезпечення чесних і відкритих виборів - справа самої України.

У відповідь на питання представника неурядової організації "Хартія-4" Олександра Кривенка відносно оцінки з боку США ефективності проектів, що фінансуються в Україні американським урядом, посол США в Україні Карлос Паскуаль заявив про готовність вислухати всі існуючі пропозиції і перефокусувати діяльність ряду проектів, якщо це буде доцільним.

Глава українського фонду "Відродження" Євген Бистрицький проінформував, що конкурс на фінансову підтримку організації дебатів кандидатів в депутати на українському телебаченні був результатним. З його слів, жоден з телеканалів не став виділяти ефірний час, причому канали намагалися обмежити список кандидатів, яких вони хотіли б бачити в дебатах.

Перший заступник головного редактора газети "Дзеркало тижня" Юлія Мостова звернула увагу Поли Добряньськи на той факт, що протягом тривалого часу з боку високопоставлених представників американського уряду звучать одні і ті ж попередження, а змін немає.

У повідомленні для преси посольство США підкреслює, що заходи допомоги американського уряду в проведенні чесних виборів в Україні будуть сконцентровані на трьох основних напрямах. Це сприяння більш відкритому, прозорому і справедливому виборчому процесу, підтримка зусиль, направлених на освіту і мобілізацію громадськості для участі у виборчому процесі, а також сприяння повному і зваженому наданню в ЗМІ інформації про кандидатів, вільний доступ до засобів масової інформації.

Як повідомлялося, парламент України ухвалив закон "Про обов'язкове проведення передвиборних теле- і радіодебатів під час виборчих кампаній". Разом з тим, президент країни Леонід Кучма не підписав закон, оскільки він суперечить ряду норм Конституції України, "порушує права і свободи громадян, звужує їх зміст і об'єм".

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
19:44
фото, ОновленоРосія вдарила по Одесі: двоє загиблих і вісім поранених, палає "палац студентів"
19:43
На Львівщині зафіксували перші випадки укусів змій: як вберегтися від плазунів
19:33
фотоВ Україні підтвердили особу одного з військових, убитих росіянином у Німеччині
19:29
Єврокомісія пропонує продовжити "транспортний безвіз" з Україною щонайменше на рік
19:11
"Економічна правда" шукає редакторку/редактора відділу новин
19:02
Фіцо назвав даремним збір словаками €4 млн для України
19:02
Закон про мобілізацію, зміни до ПДР та перерахунок пенсій: що зміниться в Україні з 1 травня
19:00
Подолала 800 км у коробці: у США родина повернула кішку, яку випадково відправила поштою
18:55
Від початку року понад 8 000 підприємців отримали доступні кредити – Мінекономіки
18:50
У мережі з'явилося відео, як чоловіка силоміць заштовхують в бус. У ТЦК прокоментували
Усі новини...