Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Кубло опозиції" готує позов до суду. Українська культура йде на асфальт

Середа, 13 березня 2002, 13:50
Олесь Доній, голова товариства "Остання барикада", вважає, що за закриттям цього арт-клубу стоять "потужні сили" та готує судовий позов на Печерський торговий центр. Про це Доній заявив під час прес-конференції, що відбулася в середу.

За словами Донія, "Остання барикада" є єдиним в Києві дійсно українським клубом, "осередком україномовної культури". Крім музичних та літературних вечорів, в клубі відбувалися й зустрічі з відомими політиками – Віктором Ющенком, Леонідом Кравчуком, Олександром Морозом. Серед останніх гостей "Останньої барикади" - Олег Ляшко (головний редактор газети "Свобода") та колишній суддя Микола Замковенко. Доній підкреслив, "ми давали трибуну всім", єдина умова – розмовляти українською. Проте, на думку керівника "ОБ", "можливо, не всім сподобалася агресивна позиція клубу".

Несподіване закриття клубу, яке сталося у вівторок, Доній схильний пов'язувати з низкою подій, які мали місце протягом останніх кількох тижнів. Як відомо, він балотується як кандидат в народні депутати України за 214 виборчим округом Києва (Дніпровський та Десняський райони). За словами Донія, кілька разів відбувалися спроби побити його агітаторів, потім було пограбовано його виборчий штаб, а тепер, коли згідно з соціологічними опитуваннями Доній лідирує у своєму окрузі, закрили ще й "Останню барикаду", зауважує він. Серед конкурентів колишнього героя "революції на асфальті" – Генадій Балашов та заступник голови райдержадміністрації Лага.

Щодо ситуації власне навколо "ОБ", то Доній зазначив, що відсутність у керівництва Печерського торгового центру, де винаймав приміщення арт-клуб, послідовної лінії поведінки свідчить, що за їхніми діями стоять навіть "потужніші сили", ніж районна держадміністрація.

За словами Донія, ПТЦ навів вже три причини, через які начебто було закрито клуб: по-перше, тому що "Остання барикада" – це "кубло опозиції", по-друге, тому що в клубі після 10-ї стояв галас та мали місце бійки, а по-третє, через величезні борги. Доній стверджує, що клуб вчасно сплачував всі необхідні платежі.

Крім того, згідно з угодою, укладеною між "ОБ" та ПТЦ, у разі бажання однієї з сторін розірвати стосунки, про це необхідно повідомляти іншій стороні у письмовій формі за 30 діб. В цьому випадку цього не відбулося. Тому представники "Останньої барикади" у четвер збираються подати скаргу до Печерського районного суду, але зміст цього документу буде остаточно з'ясовано в середу увечері.

Заходи, заплановані в клубі на найближчі дні, будуть переноситися в інші місця. Проте, презентація чотирьох книг письменника та поета Олександра Ірванця, яка мала відбутися в середу в "Останній барикаді", матиме місце о сьомій годині на сходах біля зачинених дверей клубу.

Українська правда

Читайте також

Закрито "притон української опозиції"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування