Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лідери громлять аутсайдерів

Субота, 16 березня 2002, 20:52
Старт другого кола чемпіонату України видався багатими на голи, в семи зустрічах було забито 23 м'яч, і 9-ть з них на рахунку лідерів першості "Динамо" та "Шахтаря". Хоча порівнювати перемоги киян та гірників в суботніх матчах не варто.

Так наприклад підопічним Лобановського не довелося особливо ризикувати та перенапружуватися і відповідно переконлива перемога 5:0 над ужгородським "Закарпаттям" у Києві. Проте першими відкрити рахунок могли гості. Після удару Богатирьова надійно зіграв Рева. Але вже на 9-ій хвилині все закрутилося. Спочатку Пеєв ударом з-за меж штрафної відкрив рахунок. Стосовно Пеєва то болгар доволі таки непогано діяв на правому фланзі, створюючи з Боднаром потужну зв'язку яка постійно держала в напрузі захисників "Закарпаття". Відразу ж відзначимо і негативний момент, а саме травму Боднара в кінці гри після якої угорець залишив поле не на своїх двох.

Сама ж гра продовжувалася за динамівським сценарієм, хоча футболісти "Закарпаття" які в своїй більшості пройшли школу "Динамо" і намагалися щось протиставити своїм нещодавнім колегам по "Динамо".

"Ветерани" київського "Динамо" же сьогодні відпочивали, не на лаві запасних а на полі. Так не було помітно сьогодні на полі Гусіна який дуже рідко переходив далі ніж центральне коло. Під кінець першого тайму струсонувши потужним ударом поперечину воріт "Закарпаття" заспокоївся і Белькевич. І найголовніше -диспетчером який зробив сьогодні дві результативні передачі став несподівано Лакі Ідахор.

Але перед цим красивий гол, подвоївши рахунок забив Чернат, який з метрів 20-ти пробив на влучність і не схибив, м'яч від штанги влетів до воріт Марущака. Третій та четвертий голи були забиті за допомоги саме нігерійського легіонера "Динамо". Спочатку він пасом врозріз вивів сам на сам Шацького, який обіграв воротаря та збільшив рахунок, а в другому епізоді Ідахор перегравши декількох захисників міг сам завершити момент ударом так перебував в метрах 5-ти від воріт, про не "зажав" м'яч а віддав на Пеєва якому залишалося лише влучити в пусті ворота що останній з успіхом і зробив.

Останній переможний гол на рахунку Серебреннікова який в падінні ударом головою встановив кінцевий результат гри – 5:0 на користь "Динамо". Якщо говорити про гру "Динамо" після міжсезоння о можна відзначити посилення індивідуальної майстерності в Ідахора, Боднара та Пеєва. Реальну ж силу киян на даний момент тяжко оцінити, через те що по-перше був лише перший матч другого кола, а по-друге суперник був слабкий.

А ось матч в Донецьку більш за все що додав чимало сивого волосся не тільки президенту Ахметова, але й італійцю Невіо Скалі, так як "Шахтар" граючи з одним з аутсайдерів чемпіонату "Ворсклою", лише на 68-ій хвилині зумів вийти вперед. В подальшому гірники схаменулися, і за 20-ть хвилин вколотили ще три м'яча. Що ж дебют в Невіо Скали вийшов гарним проте надто інтригуючим.

Окрім матчів в яких зустрічалися лідери, варто відмітити і гру в Маріуполі де "Металург" доволі таки несподівано зумів переграти з рахунком 3:1 львівські "Карпати" які після осінньої частини чемпіонату йшли третіми в турнірній таблиці. Ще один можна сказати загадковий результат було зафіксовано в Александрії де місцева "Поліграфтехніка" перемогла 2:0 харківський "Металіст". Отже старт данний продовження незабаром.

Результати матчів 14-го туру:

"Металург" М - "Карпати" - 3:1
Голи: Бабіч 5, Грібанов 17, Грібанов 39 - Іванов 14

"Динамо" - Закарпаття" - 5:0
Голи: Пеєв 10, 65, Чернат 19, Шацьких 54, Серебренніков 70

"Шахтар" - "Ворскла" - 4:0
Голи: Попов 68, Воробей 80, 85, Пестряков 90

"Дніпро" – "Кривбасс" - 2:0
Голи: Полтавець 25, 87

"Металург" З - "Арсенал" - 2:0
Голи: Решітка 54, Лапко 78

"Поліграфтехніка" - "Металіст" - 2:0
Голи: Бабвч 19, Чуйченко 45

"Таврія" - "Металлург" Д - 1:3
Голи: Трапаідзе 60 - Закарлюка 2, Зотов 50, Шищенко 70

Турнірне положення команд: 1. Шахтар – 36. 2. Динамо – 36. 3. Металург Д – 25. 4. Карпати – 22. 5. Металург З – 21. 6. Металіст – 20. 7. Дніпро – 20. 8. Металург М – 18. 9. Поліграфтехніка – 17. 10. Арсенал – 13. 11. Кривбас – 13. 12. Таврія – 11. 13. Ворскла – 9. 14. Закарпаття

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...