Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Любителі голубих і маріхуани вимагають притулку в США

Вівторок, 19 березня 2002, 11:27
Лідер знятого з реєстрації блоку "Райдуга", народний депутат України Михайло Гуцол в понеділок звернувся до посла США в Україні Карлоса Паскуаля і міністра закордонних справ України Анатолія Зленка з письмовим проханням надати йому, його сім'ї і кандидатам від блоку політичний притулок в США.

"Мене і мою сім'ю переслідують в Україні за мої політичні переконання, за те, що я веду боротьбу за побудову правової, демократичної, вільної і суверенної України, за те, що я стою на позиції захисту прав людини і відстоювання її честі і гідності", - говориться в листі Гуцола.

"Мені стало відомо про те, що проти мене і членів моєї сім'ї готуються акції фізичного знищення", - заявляє Гуцол. Зокрема, вважає депутат, йому загрожує позбавлення волі за "сфабрикованою кримінальною справою".

Як повідомлялося, 15 лютого в Печерському місцевому суді Києва відбувся інцидент, в результаті якого суддя Олена Умнова була госпіталізована, а Гуцол заявив про побиття. Раніше цей суд припинив дію рішення з'їзду блоку партій "Райдуга" і "Зелені екологи" про затвердження партійного списку для участі у парламентських виборах по одномандатному загальнодержавному округу. Суд також розглядає скаргу лідера Зеленої партії України Сергія Дубаса на дії лідера екологічної партії "Захист" Гуцола.

За словами Гуцола, він звертався до президента і правоохоронних органів з проханням забезпечити безпеку собі і своїй сім'ї, проте, "відповіді не отримав". Гуцол заявляє, що володіє "документальними свідоцтвами, які зафіксовані на аудіо і відеоматеріалах, про фальсифікацію виборів в Україні".
Депутат повідомляє, що він також звертався в різні інстанції із приводу, як він затверджує, незаконного зняття з реєстрації Центрвиборчкомом блоку "Райдуга", проте, не одержував відповідей або одержував "формальні відписки".
Крім того, Гуцол звернувся до Генерального прокурора України Михайла Потебенька з приводу "фальсифікації Центрвиборчкомом" поданих ним оригіналів документів і незаконного рішення про зняття з реєстрації блоку "Райдуга" з проханням порушити кримінальну справу відносно глави ЦиК Михайла Рябца.

4 березня блок був знятий з реєстрації на підставі рішення Печерського місцевого суду за скаргою лідера Зеленої партії України Михайла Дубаса. Суд визнав неправомірним і недійсним рішення міжпартійного з'їзду екологічної партії "Захист", Всеукраїнської партії миру і єдності, Партії пенсіонерів України про висунення і затвердження партійного списку блоку у зв'язку з порушенням вимог з висунення.

У посольстві США в Україні агентству не коментували прохання Гуцола про політпритулок, посилаючись на те, що його документи ще не розглянуті.
Сам міністр закордонних справ Зленко повідомив агентству у вівторок, що в нього немає копій листа Гуцола.

Интерфакс-Украина

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування