Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма зобов'язав створити більшість навколо "За єдУ"

Вівторок, 19 березня 2002, 16:18
Президент України Леонід Кучма вважає, що більшість у майбутній Верховній Раді може бути створена тільки на основі виборчого блоку "За єдину Україну!".

"Не бачу іншої політичної сили, навколо якої в майбутньому парламенті повинна бути створена більшість, крім блоку "За єдину Україну!", подобається це комусь чи ні", - сказав Кучма у вівторок на прес-конференції в Запоріжжі, відповідаючи на питання журналістів.

Він відзначив великий кадровий потенціал блоку "За єдину Україну!", запропонувавши порівняти його з кадровим потенціалом інших партій і блоків, зокрема, щодо можливості пропонувати кандидатури в уряд. "Багато хто з них (представників інших партій і блоків) проходив через уряд, і чим вони займалися, ви знаєте", - сказав глава держави.

Кучма погодився з тим, що блок "За єдину Україну!" є пропрезидентським. Відповідаючи на питання журналістів, він зазначив, що "безпосередньо сам не втручався" в процес створення блоку "За єдину Україну!". "Хоч не можу сказати, що стояв збоку", - додав Кучма.

Він також вважає за необхідне створити в Україні потужні політичні сили, замість великої кількості дрібних політичних партій, які існуть зараз. "Понад 140 партій для України - це абсурдно. Якщо на рівні закону не поставити заслін, буде продовжуватися клонування", - сказав президент.

На його думку, має бути передбачено законодавчо, щоб кожна партія була представлена не менш ніж в трьох чвертях регіонів України, мала друкований орган, "через який могла б провести свою політику". "Україні необхідні потужні партії", - сказав Кучма, підкресливши, що "так буде".

Крім того, вважає президент, в законі необхідно визначити більший процентний бар'єр як умову проходження до Верховної Ради для політичних блоків на рівні близько 7%. "Бар'єри треба ставити такі, щоб в парламент могла пройти дійсно потужна політична сила", - сказав Кучма.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування