Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЛОНДОНІ БУДУТЬ ОПРИЛЮДНЕНІ РЕЗУЛЬТАТИ ЩЕ ОДНІЄЇ ЕКСПЕРТИЗИ ЗАПИСІВ МЕЛЬНИЧЕНКА

Середа, 20 березня 2002, 10:32
Спеціально для документального фільму "Killing the story" на замовлення ВВС була проведена чергова експертиза "плівок Мельниченка". Її результати не будуть оприлюднені до прем'єри, повідомив в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна Пітер Берн, журналіст газети Kyiv Post, який взяв участь у роботі над фільмом.

Прем'єра фільму, знятого телекомпанією ВВС, відбудеться 24 березня в Лондоні в рамках кінофестиваля, що проводиться міжнародною правозахисною організацією Human Rights Watch 20-28 березня.

Зі слів Пітера Берна, в стрічці уперше детально аналізуються не тільки події, пов'язані з убивством Георгія Гонгадзе, але і зміст "записів Мельниченка".

Журналіст зазначив, що у фільмі буде приділено багато уваги справі банку "Слов'янський" й іншим раніше недослідженим епізодам записів.

Як повідомив Пітер Берн, інтерв'ю для фільму дали практично всі фігуранти "касетного скандалу": президент Леонід Кучма, екс-майор держохорони Микола Мельниченко, вдова журналіста Мирослава Гонгадзе, лідер соціалістів Олександр Мороз.

"Цей фільм буде істотно відрізнятися від фільму "PR", який показав український канал ICTV. Це не буде PR, але в фільмі буде багато нової інформації, будуть несподіванки і навіть сенсації", - сказав Берн.

З його слів, світова прем'єра фільму відбудеться на телеканалі ВВС World, однак тільки після того, як в Україні пройдуть парламентські вибори, після 31 березня.

Пітер Берн повідомив, що на прем'єру запрошені представники дипломатичного корпусу, в тому числі, можливо, представники американського посольства в Україні. Очікується, що на показ документальної стрічки приїде вдова журналіста Мирослава Гонгадзе. Зі слів Берна, багато українських журналістів мають намір відвідати прем'єру в Лондоні.

Автор фільму "Killing the story" - відомий британський журналіст Том Манголд (Tom Mangold). Він автор чотирьох бестселерів - історії вбивства російського царя Миколи II, хроніки війни у В'єтнамі, біографії агента ЦРУ Джеймса Англтона (James Angleton), дослідження з проблем біологічної зброї. Його діяльність відзначена різними професійними нагородами.

Минулої суботи на каналі ICTV був показаний створений у США документальний фільм "PR" (співпродюсери фільму Пітер Пауел і Чарльз Кловер), присвячений "касетному скандалу". Фільм викликав політичний резонанс, зокрема, протести ряду опозиційних політиків, чия позиція, на їх думку, у фільмі була спотворена, а також блоку "Наша Україна" в зв'язку з непрямими обвинуваченнями на адресу Ющенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:52
WSJ: Виробник пластикової тари з Харківщини організував збір далекобійних дронів
01:57
У Криму пролунали вибухи. Міст перекритий
01:26
Білий дім не коментує постачання зброї в Україну з міркувань безпеки, але це відбувається швидко
00:25
Попри зв'язки з Кремлем, Червоний Хрест вирішив не призупиняти діяльність російського відділення організації
23:46
Україна та США провели треті переговори про безпекову угоду
23:24
фотоУкраїну вперше з початку великої війни відвідала представниця королівської сім'ї Британії
23:13
НБУ виключив власника сервісу Fondy з реєстру: угода з найбільшим банком Грузії під загрозою
23:07
відеоЗеленський: Важливо, щоб була чітка комунікація з рідними полонених
22:48
Президент та прем'єрка Литви підтримали ідею повернення Україні чоловіків мобілізаційного віку
22:41
Акції Tesla зросли на понад 15% після несподіваного візиту Маска до Китаю
Усі новини...