Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналісти Obkom.net подали прохання про політичний притулок в США

Середа, 20 березня 2002, 18:17
Головний редактор інтернет-видання Obkom.net Олексій Миронов, його заступник Сергій Сухобок і начальник відділу маркетингу видання Олександр Степушкін звернулися до посольства США з проханням про політичний притулок. Про це "Українській правді" повідомив сам Олексій Миронов.

19 березня виповнився рівно місяць з тих пір, як співробітники податкової адміністрації ввірвалися до офісу видання і під приводом боротьби з нелегальною конвертацією вилучили техніку. З тих пір було багато різних заяв від податкових органів. Спочатку один з представників прес-служби заявив, що обшук в Обкомі був проведений "помилково". Потім з'явилася заява про те, що податкові органи продовжують розслідування проти Обкому.

19 березня, як повідомив УП Миронов, заступник глави ДПАУ Володимир Росоловській заявив, що податківці повернули Обкому вилучену техніку.

"Мало того, що нам ніхто ніякої техніки не повертав, у нашу відсутність в офісі провели обшук, причому вилучили все, аж до особистих речей!", обурюється Миронов.

За його словами, журналісти "випробували всі законні методи дії на ситуацію". Сьогодні нам повідомили, що ми переступили межу, переступили всі правила гри, і самі не захотіли залагодити все "по-доброму". За місяць, незважаючи на всі наші зусилля, скарги і зустрічі, нам не вдалося зсунути ситуацію з мертвого стану.

У той же час в інтерв'ю агентству "Интерфакс-Украина" прес-аташе посольства Пітер Савчин повідомив, що посольство США у Києві не може розглядати заяви про надання політичного притулку від людей, що знаходяться в Україні.

Коментуючи на прохання агентства у середу заяву народного депутата Михайла Гуцола про те, що він попросив в США політичного притулку, Савчин відзначив, що це прохання не було оформлене відповідним чином, а прийшло у посольство факсом. "Якщо ж буде формальна заява, ми порадимо як вчинити", - сказав прес-аташе.

За словами Савчина, людям, які мають намір просити політичного притулку, слід звертатися до відповідного відділу Організації об'єднаних націй.

Прес-аташе також повідомив, що за станом на вечір середи не має інформації про прохання журналістів інтерент-видання "Обком" надати їм політичний притулок у США.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...