Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черномирдін фільм "Піар" до кінця навіть не додивився

П'ятниця, 22 березня 2002, 13:41
Надзвичайний і Повноважний Посол РФ в Україні Віктор Чорномирдін вважає неприпустимими "спекуляції на справі Георгія Гонгадзе".

Відповідаючи на запитання журналістів у п'ятницю перед зустріччю з лідерами виборчого блоку "Команда Озимого Покоління" Валерієм Хорошковським та Інною Богословською, Чорномирдін сказав, що фільм "Піар", продемонстрований 16-17 березня на телеканалі ICTV, "не додивився до кінця", але "з фільму дізнався, що в Україні за роки незалежності загинуло 18 журналістів".

За словами посла, "багато журналістів загинуло і в Росії. Досі їх убивства не розкриті, зокрема вбивство Владислава Лістьєва". Він вважає, що "висновки може робити тільки суд, і тільки на його рішенні можна будувати гіпотези".

Як сказав Чорномирдін, сьогодні "намагаються звинуватити владу, котра, звичайно, винна в тому, що відбувається в державі, і це природно". За його словами, "справа Гонгадзе - це біль, але він перетворюється на трагікомедію, стає розмінною монетою".

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи може справа Гонгадзе бути використана в боротьбі між Росією і США за Україну, Черномирдін сказав, що не думає, що Росія "дійде до того, що смерть когось треба обігравати, тим паче у двосторонніх відносинах". За його словами, "це намагається зробити дехто, щоб ми не зблизилися. Але цього не вийде".

Як пояснив посол, позиція Росії полягає в тому, що "ми - дві суверенні держави і будуватимемо наші міждержавні відносини на взаємовигідній основі і ніхто нам не перешкодить". "І не треба сюди сьогодні втягувати Росію і грати на почуттях. Це образливо", - додав Чорномирдін.

16 березня на телеканалі ICTV було продемонстровано знятий американськими журналістами фільм "Піар" про "касетний скандал" в Україні. Це викликало протест деяких політичних сил, зокрема блоку "Наша Україна", у зв'язку з обвинуваченнями у буцімто причетності Віктора Ющенка до "касетного скандалу". Крім того, у фільмі йшлося про те, що акції, які проводяться опозицією, фінансуються США.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...