Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вітренко сказала Паскуалю: "Геть звідси!"

Понеділок, 25 березня 2002, 13:23
Лідер Прогресивної соціалістичної партії України Наталія Вітренко збирається звернутися у понеділок до МЗС України з вимогою вигнати з країни посла США у Києві Карлоса Паскуаля "у зв'язку з втручанням Америки у внутрішні справи України, зокрема, у хід виборчої кампанії".

На прес-конференції у понеділок у Києві Вітренко назвала безпрецедентним втручання США у внутрішні справи України, вказавши на те, що США дозволили собі на засіданні спочатку Сенату, а потім Конгресу розглядати безпосередньо питання, що стосується парламентських виборів в Україні.

Кажучи про резолюцію Палати представників Конгресу США із закликом забезпечити чесні і прозорі вибори в Україні, Вітренко зазначила, що "нахабство резолюції полягає у тому, що Україну позбавили суверенних прав самій організовувати виборчий процес; оцінювати його результати", поставивши під сумнів всі принципи виборчого права у країні.

"Ми вважаємо за необхідне звернутися до МЗС України з тим, щоб нота протесту була заявлена Сполученим Штатам. Ми вважаємо необхідним вигнати посла США з території України, розцінюючи дії Сполучених Штатів Америки як розтоптування суверенітету України", - сказала лідер ПСПУ.

Інтерфакс-Україна-вибори

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування