Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Факт обстрілу автобуса з виборцями намагаються приховати - Тимошенко

Вівторок, 26 березня 2002, 10:12
Влада намагається приховати факт обстрілу у Запорізькій області автобуса, в якому їхали прихильники Блоку Юлії Тимошенко, заявила лідер БЮТ.

"Сорок п'ять чоловік, що знаходиться в автобусі, який їхав на зустріч зі мною з Енергодара у Запоріжжя, готові засвідчити наявність інциденту, заперечувати факт обстрілу безглуздо, оскільки затриманий і підозрюваний в обстрілі знаходиться в руках правоохоронців", - стверджує Тимошенко.

На прес-конференції пізно увечері у понеділок у Дніпропетровську вона підкреслила, що цей факт пов'язаний з цілим рядом випадків, що заважають роботі блоку, і не виключає, що до 31 березня можливі випади і "викиди інформації" проти неї і її прихильників з метою дискредитації серед населення.

Тимошенко також заявила, що після "парламентських виборів частина блоку Віктора Ющенка "Наша Україна" буде в коаліції з БЮТ". За її словами, лідери "Нашої України" ще однозначно не визначили політичні сили, з якими можлива їх співпраця у новому парламенті, голови партій, що входять в блок декілька разів робили протилежні заяви з цього питання. "Однак частина блоку Ющенка, не пов'язана бізнесом з президентським оточенням, буде співробітничати з нами", - заявила Тимошенко.

Відповідаючи на питання про подальші дії блоку у разі формування у Верховній Раді пропрезидентського більшості, вона відповіла, що за такого розвитку ситуації БЮТ буде продовжувати роботу в опозиції до нинішньої влади і збереже "свій курс" навіть якщо їй запропонують місце у владних структурах.

Як повідомлялося, прес-служба БЮТ розповсюдила заяву про те, що у Запорізькій області обстріляно автобус з виборцями, які їхали з Енергодара в обласний центр на зустріч з Юлією Тимошенко. БЮТ повідомив, що напад стався біля міста Васильєвка, а злочинець, який обстріляв автобус з автоматичної зброї, був затриманий за допомогою активістів блоку і доправлений до Васильєвського відділення міліції.

Разом з тим, начальник Васильєвського районного відділу міліції міста Запорізької області Микола Глива заявив, що ніякої стрільби по автобусу з виборцями, що їхали на зустріч з Тимошенко не було. Зі слів Гливи, вранці у понеділок на пост ДАІ звернулася людина, яка повідомила, що ніби чула "звук дуже схожий на постріл" з машини, яка за ним їхала.

Міліція тут же перевірила автомобіль, про який "надійшов сигнал", повідомив начальник райвідділу. Був вилучений мисливський карабін "Сайга", на який у власника був дозвіл, відзначив Глива. За його словами, "карабін був вилучений, проведена експертиза", яка показала, що із зброї останнім часом не стріляли, а всі патрони на місці.

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування