Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ФАЛЬСИФІКАЦІЯ СЯГАЄ 8-12%, ЗАЯВЛЯЄ ЮЩЕНКО

Понеділок, 1 квітня 2002, 13:28
За даними блоку "Наша Україна", рівень фальсифікації на парламентських виборах складає 8-12%. Останні події "дають відбій українській демократії на чотири роки", - заявив Віктор Ющенко на прес-конференції у понеділок. "Стають актуальними слова великого кормчого Йосипа Віссаріоновича Сталіна: головне, не як голосують, а як рахують", - додав він у нехарактерній для себе різкій манері.

Станом на 11:30 понеділка, 1 квітня, блок "Наша Україна" провів паралельний підрахунок 20% голосів. І, зазначив Ющенко, у цій масі його блок має 27,07%, "За єдУ" – 7,66%.

Таким чином, вважає Ющенко, його блок став жертвою "донорського сценарію". Оскільки статистика Центрвиборчкому (дивіться таблицю на стартовій сторінці) дивним чином відрізняється від даних "Нашої України", яка рахувала ті ж самі оригінали дільничних протоколів.

"Найбільше" ж Ющенка турбує, що на 20 годину 31 березня у голосуванні взяли участь 64,78% українців, а на 9 ранку 1 квітня – вже 74%.

"Маємо песимістичне відчуття відносно того, що оприлюднять як результат виборів". Блок вимагатиме через суд скасувати голосування у всіх округах та дільницях, де були зафіксовані порушення. Серед прикладів Ющенко навів Макеєвську історію, де виборцям давали бюлетені зі штампом "вибув" на місці "Нашої України", та фальсифікацію на користь великого товариша "єди", радника Кучми космонавта Леоніда Каденюка. Однак загалом "Наша Україна" нарахувала 10 тисяч порушень. Найбільше їх було у Донецькій області.

Блок Ющенка сподівається обробити протоколи всіх 33 тисяч виборчих дільниць, окрім хіба що закритих дільниць та дільниць за кордоном.

Однак вже зараз на деяких округах спостерігається саботаж з боку представників виборчих комісій. "Спостерігачів виштовхують з дільниць", - зазначив політичний координатор "Нашої України" Роман Безсмертний.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування