Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціалісти вважають, що Кучма з "ЗаєдУ" програли вибори

Понеділок, 1 квітня 2002, 14:02
Попередні результати голосування за списками партій і блоків "показали політичну поразку владного режиму на чолі з президентом Кучмою". Такі підсумки виборчої кампанії-2002 до парламенту визначила Соціалістична партія України у своїй заяві, розповсюдженій у понеділок.

На думку соціалістів "підтвердилося несприйняття народом політики владного режиму, її конкретних носіїв". "Це головний політичний підсумок кампанії", - зазначено у заяві.

СПУ вважає, що "президент добивався вигідних пропорцій у виборчому законі і зосередив по суті кримінальний адмінресурс на протягування "своїх" кандидатів у мажоритарних округах. [...] Виконавча влада безпосередньо забезпечувала порушення виборчого процесу, вдаючись до цинічного застосування всіх форм адмінресурсу", йдеться у заяві.

У заяві наголошено, що "Держава в особі її органу – Центральної виборчої комісії технологічно не забезпечила дотримання всіх передбачених законом процедур. [...] З вини ЦВК значна частина виборців була позбавлена навіть можливості голосувати. Порушено законний порядок формування керівництва і складу дільничних, територіальних і окружних комісій, виконання інших виборчих процедур".

"Вибори підтвердили нагальність зміни системи влади, правового забезпечення балансу функцій влади - законодавчої, виконавчої та судової; захисту судової влади від сваволі державної адміністрації", відзначають автори заяви.

"СПУ вважає першочерговим завданням депутатів, незалежно від того, хто і якої дотримується політичної орієнтації, розгляд змін до Конституції, які передбачають зміну системи влади, її підконтрольність народу, і готові до співпраці з ними", повідомляє прес-служба СПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування