Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Навіть Верховний суд тепер не примусить Тимошенко сидіти вдома

Вівторок, 16 квітня 2002, 11:45
Рішення Верховного суду України за скаргою Юлії Тимошенко на рішення Київського апеляційного суду, яким щодо неї була поновлена підписка про невиїзд, може мати тільки моральний бік, і не спричинить будь-яких процесуальних дій, вважає адвокат Віктор Швець.

"Це рішення буде важливе з точки зору торжества справедливості", - сказав він в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна у вівторок.

Адвокат зазначив, що у разі ухвалення Колегією судової палати у цивільних справах Верховного суду негативного рішення за цією скаргою, воно не спричинить якихось процесуальних дій, зокрема, у вигляді підписки про невиїзд, оскільки Тимошенко вже має статус недоторканності в зв'язку з обранням її депутатом Верховної Ради України.

Разом з тим, Швець не виключив, що Генеральна прокуратура України може внести до парламенту подання про зняття з Тимошенко статусу недоторканності і притягнення її до кримінальної відповідальності. "Виключити цього не можна", - підкреслив він.

Адвокат також повідомив, що розгляд скарги Тимошенко у Верховному суді відбудеться нескоро, оскільки тільки "два дні тому" Київський апеляційний суд розглядав зауваження на протокол судового засідання, рішенням якого щодо Тимошенко і була поновлена підписка про невиїзд.

Як повідомлялося, 14 березня 2002 року Колегія судової палати у цивільних справах Верховного суду України не ухвалила рішення за скаргою Тимошенко на рішення Київського апеляційного суду і повернула його в той же суд для розгляду зауважень на протокол його засідання. Таким чином, було задоволено клопотання адвоката Швеця, який заявив про зауваження, що є у нього до протоколу даного судового засідання.

28 листопада минулого року Печерський місцевий суд Києва заборонив щодо Тимошенко будь-які дії з боку правоохоронних органів і відмінив щодо неї дію підписки про невиїзд. Предметом розгляду Печерського суду була заява Тимошенко про законність дострокового позбавлення її депутатських повноважень.

29 січня нинішнього року Апеляційний суд Києва відмінив рішення Печерського суду, задовольнивши подання Генеральної прокуратури. 14 лютого колегія Верховного суду в складі трьох суддів припинила виконання постанови Київського апеляційного суду до прийняття палатою остаточного рішення за скаргою Тимошенко. Це дало їй можливість протягом останнього місяця здійснювати передвиборчі поїздки Україною.

Генпрокуратура звинувачує Тимошенко, зокрема, у фальсифікації документів, ухилянні від сплати податків в особливо великих розмірах. Зокрема, мова йде про "фальсифікацію документів і контрабанду в 1996 році російського природного газу в об'ємі близько 3 млрд. кубометрів на суму 445 млн. грн. через митний кордон України в складі організованої групи шляхом використання фіктивних документів".

На виборах 31 березня Блок Юлії Тимошенко набрав 7,26% голосів. До парламенту потраплять перші 22 члени виборчого списку блоку.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: