Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримського спікера обере президент України

Вівторок, 16 квітня 2002, 16:57
Депутати новоутвореної "стійкої" більшості у новому кримському парламенті звернулися до президента України з проханням надати кадрову підтримку.

У новій більшості, як заявив в Симферополі лідер партії регіонів Василь Кисельов, об'єдналося 67 депутатів.

"З метою досягнення політичної стабільності громадської згоди в Криму, вважаємо за необхідне підтримати узгоджені з вами кандидатури голови Верховної ради Криму і голову Ради міністрів автономії", йдеться у адресованому президентові Кучмі звертненні "більшості".

Крім того, Кисельов заявив, що "без урахування думки президента голова Верховної ради Криму обиратися не буде".

З'ясувалося також, що заздалегідь відбулася бесіда з президентом України, який, за словами Кисельова, доручив новим кримським депутатам зібрати більшість, а потім вже їхати до Києва з пропозиціями щодо окремих кандидатур спікера і прем'єра.

Як з'ясувалося під час прес-конференції, такі кандидатури пропонуватимуться "в парі", щоб між ними надалі не виникало протиріч. Заявлено, що таких пар кілька, але вони не були названі. На думку окремих депутатів і журналістів, швидше за все, йдеться про пару - нинішній прем'єр Валерій Горбатов і нинішній віце-спікер Борис Дейч.

За Конституцією Криму і закону України про Верховну раду АРК узгодження з президентом потрібно лише при обранні голови кримського уряду, а спікера депутати обирають самостійно.

Журналісти піддали сумніву число депутатів, що входять до більшості. За даними Виборчкому Криму лише в 48 округах вибори можна вважати безперечними. Інші будуть оспорюватися у суді.

Піддав сумніву "стійкість" більшості і представник партії "Союз" Володимир Кличников - він назвав більшість "ситуативною"." Ми збираємо більшість ради з однієї мети, щоб заявити перед Києвом, що ми спроможні обрати керівництво парламенту і уряду", заявив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування