Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна повернула один "лазаренківський" мільйон - депутат Потебенько

Понеділок, 22 квітня 2002, 18:03
Генеральний прокурор України Михайло Потебенько, обраний народним депутатом, виступає проти існування у Верховній Раді тимчасових парламентських слідчих комісій.

У понеділок на прес-конференції у Києві Потебенько заявив, що тимчасові слідчі комісії Верховної Ради "підміняють правоохоронні органи, і це нікому не потрібно".

На його думку, крім нагнітання політичної ситуації, робота таких комісій "більше ні до чого не приводить". "Це не приводить до утвердження закону. Є органи прокуратури, внутрішніх справ, і треба їм довіряти", - підкреслив він.

Генпрокурор також вважає, що своєю діяльністю члени тимчасових парламентських слідчих комісій "втручаються у сферу роботи правоохоронних органів і завдають збитку розслідуванню, оскільки розголошують окремі докази".

Потебенько також висловився за те, щоб постановка питання про імпічмент президенту була аргументованою.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи буде генпрокурор ставити перед Верховною Радою України питання про позбавлення депутатського імунітету обраних у новий парламент колишнього лідера УНА-УНСО Андрія Шкіля і лідера блоку Юлії Тимошенко, Потебенько сказав: "Я буду керуватися тільки законом".

Він також повідомив, що збирається "заявити про непричетність" України до торгівлі зброєю після того, як закінчиться розслідування, яке веде Генпрокуратура. "Справа у стадії успішного розслідування", - відзначив Потебенько.

Генпрокурор висловив упевненість, що вбивство журналіста Георгія Гонгадзе буде розкрите. "Справа Гонгадзе - справа честі Генеральної прокуратури", - сказав він.

Потебенько проінформував журналістів про те, що в Україну "недавно" повернений $1 млн. 700 тис. з грошових коштів, "якими розпорядився Павло Лазаренко". Генпрокурор нагадав, що стосовно екс-прем'єра карна справа розслідується і в Україні, і у США.

На його думку, якщо міра покарання, у майбутньому визначена правосуддям Сполучених Штатів, буде великою, то Лазаренко "ще не скоро повернеться в Україну". "Але якщо буде не велика, то вони нам його передадуть", - сказав генпрокурор.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування