Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко хоче позбавити Кучму його людей в регіонах?

Середа, 24 квітня 2002, 14:51
Асоціація міст України збирається ініціювати внесення змін в Конституцію і чинне законодавство щодо того, що голови районних і обласних держадміністрацій повинні обиратися, а не призначатися президентом, заявив голова Асоціації, київський міський голова Олександр Омельченко.

"Голови обласних та районних адміністрацій необхідно обирати за тими ж законами, що і міських голів", - підкреслив він в середу у Києві на засіданні правління АМУ.

"Фактично вільні від виборів, не користуючись довірою народу, ці призначені чиновники втручалися, організовували і контролювали вибори, і це принципово вплинуло на демократизацію виборів", - заявив Омельченко, зазначивши також, що наступні вибори в парламент і місцеві ради повинні відбутися в різний час.

Міський голова Києва нагадав, що в червні Верховна Рада повинна прийняти бюджетну резолюцію. "На жаль, ходять розмови про те, щоб повернутися до старої системи формування бюджетів, тобто знов віддати бюджет обласним держадміністраціям, щоб ми були керовані через бюджет", - заявив він, розцінивши такі наміри як "спроби додавити місцеве самоврядування".

"Ми не повинні допустити цього, оскільки АМУ була ініціатором прийняття бюджетного кодексу", - підкреслив Омельченко.

Він також повідомив, що в Міністерстві юстиції є вже п'ять варіантів нової редакції закону про місцеве самоврядування. За його словами, деякі з них передбачають, що міського голову можна звільнити за поданням глави обласної держадміністрації без рішення сесії місцевої ради.

"Ми готові співпрацювати з чиновниками, але повинні захистити місцеве самоврядування", - підкреслив Омельченко.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування