Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"За Єду" в парламенті перетвориться на просто "ЄдУ"

Середа, 24 квітня 2002, 17:10
Лідер Народно-демократичної партії Валерій Пустовойтенко збирається запропонувати блоку "За єдину Україну!" виступити в підтримку діючих президента і уряду.

Про це він заявив в середу у Києві на засіданні політради НДП, на якому підводилися підсумки виборів і будувалися плани на майбутнє.

"Спекуляція навколо президента і уряду повинна припинитися", - сказав Пустовойтенко, і "говорити про відставку уряду політично безграмотно і навіть аморально".

Стабільність в новому парламенті Пустовойтенко зв'язує з створенням більшості на основі "політичного компромісу" блоків "Наша Україна", "За єдину Україну!, "СДПУ(О).

"Якщо компроміс буде досягнутий, то більшість буде вже в травні", - сказав лідер партії.

За його словами, результати парламентських виборів відобразили настрої українців, зокрема, показали їх високу політичну обізнаність.

Характерною особливістю виборів Пустовойтенко назвав "невдачу проектів-одноденок".

Кажучи про позитивні моменти блокування партій в об'єднання "За єдину Україну!" лідер НДП підкреслив, що "це допомогло збільшити ефективність використання медійного і інших ресурсів і зменшило політичні ризики".

У той же час, на його думку, блок недооцінив своїх політичних конкурентів, недостатньо інтенсивно використав ресурси, що все є в його розпорядженні, виявився не готовий до агресивної критики з боку опозиційних сил і не врахував соціально-політичних настроїв в країні.

Надалі, підкреслив Пустовойтенко, НДП збирається посилити регіональну політику, провести більш агресивну інформаційно-ідеологічну політику, зокрема, створити до кінця 2002 року "свій медійний центр".

Першочерговими задачами партії, її лідер назвав, об'єднання учасниць блоку "За єдину Україну!, "створення більшості на основі цього блоку і початок активної підготовки до президентських виборів 2004 року.

Спеціальна робоча група розробила положення про створення і роботу єдиної фракції блоку "За єдину Україну!" під назвою "Єдина Україна", яку очолить Володимир Литвин.

Він також зазначив, що політрада партії на засіданні в середу затвердила постанову про те, що НДП буде сприяти створенню фракції блоку і вступить в неї "єдиною депутатською партійною групою".

Пустовойтенко також сказав, що поки не визначився, залишиться він міністром або піде в парламент.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: