Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після турне Кучми "Кольчуги" з'являться у Сирії, Лівані і Йорданії?

Четвер, 25 квітня 2002, 11:57
Сирія, Ліван і Йорданія виявляють цікавість до можливостей українського військово-промислового комплексу, передусім, по створенню сучасних засобів протиповітряної оборони, повідомив заступник держсекретаря Міністерства промислової політики Валерій Козаков.

"У всіх цих державах, найбільше в Йорданії, інтерес виявлений до можливостей України в створенні сучасних засобів ППО", - сказав він, відповідаючи на питання журналістів в середу по дорозі в Київ з Йорданії.

Козаков супроводжував президента України Леоніда Кучму в його близькосхідному турне.

Протиповітряна оборона, відзначив він, "це хвора тема для регіону, для кожного з держав де ми були".

"Україна тут може запропонувати самі сучасні засоби і, ми це зробили. Ми запропонували можливості України в створенні і модернізації систем протиповітряної оборони. Це був пріоритет, який визначили наші партнери. Вони з вдячністю прийняли наші пропозиції, будуть їх вивчати", - сказав Валерій Козаков.

Він також підкреслив, що делегація з Йорданії відвідає Україну, щоб ознайомиться з її можливостями в оборонно-промисловій сфері. "Буде обмін делегаціями з йорданскої стороною обов'язково", - підкреслив Козаков.

Замдержсекретаря назвав Йорданію "найбільш перспективним партнером", зазначивши, що король Абдула "вірить в співпрацю з Україною, він довіряє Україні, а це вже багато що означає".

Кажучи про співпрацю з Ліваном, Козаков зазначив, що "потреби цієї країни трохи скромніші" і перебувають "в основному в можливості модернізації існуючих озброєнь".

При цьому він зазначив, що мова йде про модернізацію техніки "не обов'язково колишнього Радянського Союзу", підкресливши, що Україна успішно модернізує і іншу техніку.

За його словами, Ліван попросив надати інформацію про можливість ремонту і модернізацію існуючої бронетанкової техніки.

Валерій Козаков підкреслив, що візит президента Кучми в Сирію, Ліван, Йорданію дав істотний поштовх активізації співпраці з цими країнами, в тому числі і в сфері ВПК.

Високий рівень зустрічей і переговорів, за словами замдержсекрктаря, сприяє тому, "що всі ті проекти, які практично відбулися або перебувають в стадії реалізації і ті, які можуть відбутися, ефективність їх реалізації підвищується на два порядки".

Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування