Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Два хет-трика у Києві та горе Донецька

Неділя, 28 квітня 2002, 14:29
Справжнім горем для вболівальників "Шахтаря" можна назвати нічию з запорізьким "Металургом" 0:0, яка і без того збільшила відставання гірників від київських динамівців в чемпіонаті України. А в Києві навпаки, було свято, яке ознаменувалося двома хет-триками в ворота "Металіста" та розгромною перемогою "Динамо" над харків‘янами з рахунком 6:0.

Взагалі матчі 20-го туру принесли і ще один несподіваний результат, і автором його можна назвати також донецький колектив – "Металург" який примудрився програти аутсайдеру полтавській "Ворсклі" з рахунком 2:1.

Проте повернемося до чергової осічки "Шахтаря" яка стала другою поспіль для команди Невіо Скали. Якщо відрив у два очка, який зберігався між "Динамо" та "Шахтарем" ще більш-менш влаштовував гірників(враховуючи те що матч передостаннього туру буде зіграно в Донецьку між цими командами),то нині відставання підопічних Скали від Лобановського складає вже чотири очки, і нині донеччанам потрібно чекати сюрпризів і від "Динамо".

Стосовно гри в Києві, то такого розгрому "Металіста" напевно не очікували ні футболісти "Динамо" ні самі харків‘яни. Проте команда гостей посипалася на очах після двох перших забитих м‘ячів Шацького, який в першій 45-хвилинці оформив хет-трик. Два голи йому допомогли забити Пеєв з Боднаром які були одними з кращих на полі, та один форвард збірної Узбекистану провів завдяки індивідуальній майстерності пробивши Горяінова ударом з метрів 16-ти. Другий же тайм був бенефісом Белькевича, який спочатку немовби на тренуванні перекинув Горяінова зробивши рахунок 4:0, а потім ще двічі змусив виймати м‘яч з сітки воріт голкіпера гостей.

Перевага "Динамо" в цій грі була беззаперечна, і перемога як говориться була здобута на класі, без особливих надзусиль і кінцевий рахунок на табло міг би бути більшим будь трохи майстерніше той же Шацьких який окрім забитих м‘ячів як мінімум ще три рази міг розписатися у воротах Горяінова. Гості же які в 19 турі зіграли сенсаційно внічию з "Шахтарем" в грі з киянами розгубилися і їхні дії нагадували лише інколи спалахи активності які так і не завершилися хоча б голом престижу у ворота Шовковського, що вперше у цьому році вийшов у основному складі "Динамо" в чемпіонаті України.


"Динамо" - "Металіст" - 6:0
Голи: Шацьких 29, 37, 45, Белькевич 66, 84, 90

ДИНАМО: Шовковський, 5.Ващук(К), 6.Дмитрулін, 8.Белькевич, 10.Чернат (Мелащенко), 11.Пеєв, 14.Гусін (Гіоане), 16.Шацьких (Ідахор), 17.Федоров, 24.Боднар, 32.Гавранчіч.

МЕТАЛіСТ: Горяінов(К), Алундеріс, Пец, Березовчук, Осадчий, Мацигура, Кандауров, Назаров, Головко, Кравченко, Швидаков.

"Шахтар" - "Металург" З - 0:0

ШАХТАР: Ковалевськи - Окоронкво, Ассан, Старостяк, Флоря - Тимощук, Бахарєв, Гай, Зубов - Агахова, Воробей.
МЕТАЛУРГ: Глущенко, Мельник, Іванов, Ратій, Беньо, Лапко, Модебадзе, Демченко, Савінов, Годін, Смірнов.

"Дніпро" - "Таврія" - 2:1
Голи: Задорожній 24, Поклонський 44, Гігіадзе 69

"Поліграфтехніка" - "Металург" М - 2:2
Голи: Бабіч 53, Шаран 77 - Молокуцько 78, Сахаров 85

"Закарпаття" - "Арсенал" - 2:1
Голи: Бундаш 7, Щекотилін 88 - Ткаченко 31

"Ворскла" - "Металлург" Д - 2:1
Голи: Окодува 45, Онопко 55 - Котов 34

"Кривбас" - "Карпати" - 0:0

Турнірне становище лідерів: 1. Динамо – 52 очка. 2. Шахтар – 48. 3. Дніпро – 30. 4. Металург Д – 29. 5. Металург З – 29. 6. Металіст – 28.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...