Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціалісти вимагають порушити кримінальну справу за фактом фальсифікації

П'ятниця, 5 квітня 2002, 12:27
Соціалістична партія України виявила грубі широкомасштабні фальсифікації результатів голосування стосовно списку СПУ та кандидатів у народні депутати від Соцпартії по мажоритарних округах на більшості виборчих дільниць.

Таку заяву розповсюдила СПУ у п'ятницю. Соцпартія також звернулася до Центральної виборчої комісії з проханням прийняти термінове рішення про негайне проведення повторного підрахунку голосів на всіх виборчих дільницях виборчого округу №92 (Київська обл.), поданих за список СПУ і за кандидата від Соцпартії в одномандатному окрузі Леоніда Ходаківського.

СПУ також звернулася до Генеральної прокуратури з проханням порушити кримінальну справу за фактом масової фальсифікації результатів голосування в 92-му в/о за ознаками ст.158 Кримінального кодексу України.

Підставою для цих звернень є те, що на виборчих дільницях №№ 91, 96, 97, 98, 106, 112, 115, 119, 121 в/о №92 виявлені масові фальсифікації, в результаті яких від СПУ було забрано 1247 голосів виборців.

Аналогічні факти фальсифікації результатів голосування виявлені на 101-й, 118-й, 122-й виборчих дільницях вказаного виборчого округу. Окрім того допущена фальсифікація результатів голосування і щодо кандидата в народні депутати від СПУ Ходаківського, висунутого в 92-му в/о по мажоритарній системі. За попередніми даними, на виборчих дільницях №№ 95, 98, 119 у нього шляхом фальсифікації було знято 420 голосів.

До Політвиконкому СПУ також надійшли акти про чисельні порушення виборчого законодавства в день виборів у Хмельницькій та Сумській областях. З цього приводу СПУ направила до ЦВК відповідну заяву.
Серед порушень, зокрема такі факти, як передача надмірної кількості виборчих бюлетенів, яка перевищує встановлений ЦВК трьохвідсотковий резерв (виборчі дільниці №№38, 41, 50, 149 в/о №193); порушення порядку зберігання виборчих бюлетенів (виборча дільниця №50 в/о №193); неналежне розміщення інформаційних плакатів (виборча дільниця №217 в/о №159); фальсифікація результатів голосування за межами приміщення для голосування (виборча дільниця №10 в/о №159).

Копії названих вище заяв Соцпартія направила до Парламентської асамблеї Ради Європи та до ОБСЄ, повідомляє прес-служба СПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування