Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд закінчив слідство й надав останнє слово керівникам банку "Слов'янський"

Вівторок, 9 квітня 2002, 21:28
У вівторок головуючий у судовому засіданні Артемівського суду Луганська Станіслав Луб'яний оголосив про закінчення судового слідства у кримінальній справі колишніх керівників банку "Слов'янський" Бориса Фельдмана та Олександра Заславського і надав останнє слово підсудним.

Заславський, серед іншого, зазначив, що під час слідства не було досліджено діяльність банку "Слов'янський", який за 4 останні роки своєї роботи сплатив у бюджет 70 млн. грн. За його словами, серед усіх банків України немає жодного, який би сплатив більше в бюджет. "Цього ніхто не аналізував, а вибрали лише епізод несплати податку на прибуток, у чому не було жодного умислу", - сказав він. Заславський також попросив суд не позбавляти його волі.

Борис Фельдман у вівторок від останнього слова у суді відмовився і попросив перерву для підготовки. Суд задовольнив прохання Фельдмана. Перерву оголошено до 12.00 11 квітня.

В інтерв'ю кореспонденту УНІАН адвокат Фельдмана Андрій Федур, коментуючи останні події у суді, сказав, що у понеділок в судовому засіданні відбулись безпрецедентні речі. За його словами, суд після перерви чомусь виніс на обговорення питання про позбавлення Федура слова у дебатах.

Федур вважає, що позбавлення слова адвоката, який виступає з захисною промовою, не передбачено кримінально-процесуальним законодавством і, на його переконання, є нічим іншим, як злочином. Винесення неправосудної ухвали Федур вважає втручанням в законну діяльність захисника і позбавленням підсудного права на захист. У зв'язку з цим Фельдман звернувся до прокурора області з заявою про порушення кримінальної справи.

Федур також зазначив, що зараз важко прогнозувати, як відбуватиметься розгляд заяви Фельдмана. Він вважає, що вчорашні події - "це складові одного ланцюжка, і свавілля з боку влади триватиме". За словами адвоката, зараз суд за будь-яку ціну намагається зламати Фельдмана, а для громадськості терміново винести будь-який вирок лише для того, щоб продемонструвати, що Фельдман - злочинець.

Як повідомлялося, кримінальна справа проти колишніх керівників банку "Слов'янський" була порушена слідчим управлінням податкової міліції ДПАУ 2 лютого 2000 року. Їм пред'явлені звинувачення у крадіжках майна в особливо великих розмірах на загальну суму 11 млн. грн., зловживанні службовим становищем, що призвело до збитків на суму 335 млн. грн., ухиленні від сплати податків на суму більш ніж 5 млн. грн., службових фальсифікаціях.

Спочатку у справі проходило семеро підсудних, проте пізніше суд виділив в окреме провадження і припинив розгляд справи відносно п'яти обвинувачених. Судовий процес продовжується стосовно Фельдмана і начальника фінансового управління банку Заславського.

Фельдману загрожує 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Таку міру покарання для нього запросив 21 березня на засіданні в Артемівському суді Луганська представник Генеральної прокуратури Сергій Бурдейний. Генпрокуратура вимагає визнати Фельдмана винним у здійсненні злочину за статтею 191 ч. 5 Кримінального кодексу України.

Банк "Слов'янський" входив до десятки найбільших банків країни. Капітал банку станом на 1 січня 2000 року становив 232,1 млн. грн. Статутний капітал - 4,29 млн. євро. 11 січня 2001 року відповідно до ст.62 Закону "Про Національний банк України" правління НБУ ухвалило постанову №9 "Про ліквідацію комерційного акціонерного банку "Слов'янський" (м.Запоріжжя)".

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування