Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин: Чубанина за крісло спікера буде жорстокою, але не довгою

Понеділок, 13 травня 2002, 15:42
Лідер блоку "За єдину Україну!" Володимир Литвин вважає, що в новому парламенті не буде довгої спікеріади.

В інтерв'ю журналістам у понеділок у Києві Литвин висловив думку, що спікеріада "не буде тривати так довго, як це було раніше". Разом з тим, на його думку, за крісло голови Верховної Ради "сутичка буде запеклою". Литвин також підкреслив, що він "депутат без досвіду парламентської роботи", і йому складно робити прогнози.

Відповідаючи на питання журналістів про чисельність фракції блоку "За єдину Україну!", Литвин повідомив, що остаточний результат буде відомий тільки у вівторок. Разом з тим, з його слів, на сьогоднішній день вже є близько 178 заяв про вступ у фракцію "Єдина Україна", і тому можна говорити про те, що фракція буде нараховувати до 190 народних депутатів.

"Я знаю ряд людей, які ще повинні бути на підході", - підкреслив Литвин. З його слів, лідера фракції оберуть самі народні депутати.

Також він зазначив, що його фракція буде співробітничати з всіма політичними силами, представленими у парламенті. Литвин також підкреслив, що всіх народних депутатів обирає "український народ, і сьогодні ображати якусь фракцію неправильно", оскільки це означає "відштовхувати частину громадян нашої країни".

Коментуючи думку про те, що більшість у майбутньому парламенті не буде створена, лідер блоку підкреслив, що більшістю повинен бути весь парламент.

Він висловив думку про те, що у разі проведення майбутніх виборів на пропорційній основі, можливо привести у парламент одну-дві сили, які складуть більшість, а інші "будуть чекати свого часу".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування