Литвин стане спікером лише за Медведчука - першого "віце"

Вівторок, 14 травня 2002, 11:03
СДПУ(О) готова підтримати кандидатуру лідера блоку "За єдину Україну" Володимира Литвина по посаду голови Верховної Ради нового скликання, заявив лідер партії Віктор Медведчук в інтерв'ю журналістам у вівторок.

За його словами, якщо кандидатуру Литвина підтримає 226 і більше депутатів, то це стане "одним з випадків в історії незалежної України, коли головою Верховної Ради буде обрано представника центристських і правих сил".

При цьому лідер СДПУ(О) зазначив необхідність пошуку компромісу між всіма фракціями для обрання керівництва парламенту.

Він заявив, що лідери парламентських сил поки не будуть розголошувати "пакети" кожної з фракцій, що пропонуються на керівництво Верховної Ради.

Медведчук також висловив думку про високу ймовірність обрання Литвина спікером вже до кінця поточного тижня.

У інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" один з лідерів СДПУ(О) Олександр Зінченко повідомив, що політбюро СДПУ(О) увечері в понеділок ухвалило рішення розглядати варіанти "трійок" на посади керівництва парламенту, в яких Медведчук висувається на пост спікера або першого віце-спікера.

За його словами, фракція не буде розглядати ті "пакети", в яких Медведчуку не пропонується зайняти ці посади. Зінченко заявив, що позиція фракції буде гнучкою і об'єднані соціал-демократи готові до компромісів на цих умовах.

Він також підкреслив, що для СДПУ(О) важливо реалізувати політику партії "через комітети".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування