Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Збірна України у фіналі Кубка LG

Субота, 18 травня 2002, 15:26
Збірна України перемігши у півфінальному матчі Кубка LG який проходить у Москві югославську команду з рахунком 2:0 вийшла до фіналу турніру де зустрінеться з білорусами які по пенальті переграли росія 5:4.

Перед початком матчу футболісти та глядачі вшанували хвилиною мовчання пам‘ять про Валерія Лобановського який помер у понеділок 13 травня, а футболісти збірної України вийшли на матч з чорними пов‘язками.

Гра з збірною Югославією не була видовищною, проте результату українці досягли в більшості завдяки наполегливості та боротьбі на кожному шматочку поля. За відсутності провідних виконавців збірної Шевченка, Лужного, Зубова та Тимощука Леонід Буряк ввів у команду декількох новачків. І здається дебют одного кандидата Володимира Мусолітіна з "Кривбаса" можна вважати вдалим. Мусолітін не тільки забив гол після чудової передачі Реброва, обвівши воротаря та захисника він пробив прицільно в кут воріт а й запам‘ятався двома потужними ударами по воротах після яких м‘яч пролетів в лічених сантиметрах від цілі.

Відкрили рахунок українці після навісу в штрафну Щищенка де розторопнішим за всіх виявився Попов який впритул ростріляв пусті ворота "югів". Матч взагалі проходив під акомпанемент боротьби і збірна Югославії яка знаходиться в нещодавнього опублікованому рейтингу ФІФА на 12 місці не показала того футболу якого очікував їх тренер. Більш того збірна України виглядала краще і могла збільшити рахунок, так принаймні двічі Воробей виходив сам на сам, та воротар збірної Югославії був на висоті. Проте в своїй поразці винуваті і самі суперники українців, так у другому таймі Ковачевіч не реалізував пенальті який був призначений у воротара Шовковського після гри рукою захисника, пробивши вище воріт. Ще в декількох епізодах Івіч не встигав на постріли де залишалося лише підставити ногу. Але все таки югослави забили гол… рукою але це не регбі.

В кінці матчу, в якому югослави, які напередодні заявляли що приїхали до Москви за перемогою, посилили натиск але все марно. Після фінального свистка відзначилися Скаченко та Міхайловічи які вчинили бійку між собою, і їх ледве розвели, проте обидва отримали від литовського арбітра по червоній картці, а Буряк на післяматчевій прес-конференції відзначив що Скаченко буде покараний за нестриманість. Отже у фіналі Кубка LG який відбудеться у неділю зустрінуться українці та білоруси, а югослави з росіянами розіграють третє місце.

Україна - Югославія - 2:0
Голи: Попов 28, Мусолітін 77.
Нереалізований пенальті: Ковачевіч - 55. Попередження: С.Попов 25, Лазетіч 27, Міхайловіч 31, Несмачний 37, Кормільцев 64, Ковачевіч 90. Вилучення: Скаченко 90, Міхайловіч

Україна: Шовковський, Парфєнов (Скрипник 73), Несмачний, Федоров, Ващук, Гусін, С.Попов (Зотов 46), Кормильцев (Поклонський 65), Шищенко (Мусолітін 46), Ребров (Калініченко 81), Воробей (Скаченко 83).
Запасні: Левицький, Задорожний, Головко

Югославія: Евріч, Мірковіч, Дмітровіч (Брновіч 46), Гавранчіч (Драгутиновіч 46), Крстаіч, Лазетіч (Короман 67), Іліч (Пьяновіч 75), Мілошевіч (Ковачевіч 46), Джорджевіч (Івіч 46), Міхайловіч, Кежман (Марковіч 75).

Росія - Білорусь - 1:1 (п.: 4:5)
Голи: Соломатін 28 - зпенальті - Белькевич 15

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: