Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шістка шукає компромісну фігуру. Нові прізвища: Гавриш, Курас

Вівторок, 21 травня 2002, 13:41
Лідери шести фракцій парламенту після обіду спробують знайти компромісну фігуру на посаду голови Верховної Ради. Про це повідомив після зустрічі у форматі шести лідер "Нашої України" Віктор Ющенко.

На думку Ющенка, обрати спікера неможливо без поступок із боку учасників переговорного процесу. "Призначення спікером комуніста є не досить логічним, зважаючи на результати виборів", - зазначив Ющенко. На його думку, така неконструктивна позиція комуністів зумовлена "подіями, які чекають КПУ". "Це певне алібі відносно того, що комуністи не програли парламентські вибори", - пояснив Ющенко (наприкінці травня має відбутися з'їзд Комуністичної партії України – УП).

За словами Ющенка, "засторогу" викликає позиція фракції "Єдиної України", яка наполягає на кандидатурі Володимира Литвина. Це, вважає лідер "Нашої України", є неконструктивною позицією через те, що у руках однієї політичної сили буде зосереджений уряд і парламент (прем'єр-міністром також є представник "Єдиної України" Анатолій Кінах).

Ющенко повідомив, що зараз тривають спроби знайти компромісну фігуру на головну парламентську посаду. Ющенко повідомив, що серед кандидатів на посаду спікера крім Івана Плюща також обговорювалися Степан Гавриш та Іван Курас.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування