Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО НЕ ВИКЛЮЧАЄ ПЕРЕХОДУ В ОПОЗИЦІЮ

Середа, 22 травня 2002, 15:57
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко вважає, що в результаті спікеріади у його фракції може не залишитися іншого вибору, як обрати "опозиційну модель". За його словами, такий варіант можливий, якщо "Єдиною Україною" не будуть сприйняті принципи, запропоновані "Нашою Україною", і керівництво парламенту буде обрано фракцією влади, КПУ та СДПУ(О).

"Говорити про чесний діалог можна, коли на противагу [кандидатурі спікера від "Єдиної України] кладеться аналогічна фігура. Мова йде про посаду прем'єр-міністра", - сказав Ющенко.

За його словами, парламентські вибори, в яких перемогла "Наша Україна", мають завершитися призначеннями в уряді, що відповідає европейській політичній моделі. Ющенко зауважив, що в переговорах з "Єдиною Україною" на цю тему "ми говоримо не про прізвища, а про принципи".

На його думку, зараз є проблема "страхових механізмів" у випадку, якщо угоду буде досягнуто. "Ми підписуємо договір, який у правову сенсі не дає можливості апелювати до суду. Це політико-моральні забов'язання", - пояснив він.

Ющенко також повідомив, що після переговорів з Володимиром Литвином у нього складається враження, що лідер "Єдиної України" "розуміє необхідність пошуку консолідації". Екс-прем'єр переконаний, що більшість пропозицій "Нашої України" щодо перерозподілу повноважень на користь парламенту будуть підтримані й президентом.

Характеризуючи можливість обрання спікера від "Четвірки", Ющенко зазначив, що існує "критична можливість" набрати необхідні 226 голосів. "До десяти людей з "Нашої України" можуть вагатися зі своїми голосами" при висуненні спікером комуніста. "Якщо КПУ змінить свій підхід, то варіант "четвірки" може бути дієздатним", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування