Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненка викликали на Банкову

Середа, 22 травня 2002, 18:22
Лідер фракції Компартії України Петро Симоненко прогнозує урядову, а надалі і парламентську кризу, яка може привести до дострокових президентських виборів, у разі реалізації домовленостей фракцій "Єдина Україна" і "Наша Україна" про розподіл місць у керівництві парламенту і Кабінету міністрів.

Як заявив Симоненко у середу, про це йшла мова у ході його сьогоднішньої зустрічі з президентом України Леонідом Кучмою, що відбулася у середині дня з ініціативи лідера комуністів.

Він зазначив, що попросив про зустріч з главою держави після того, як "побачив, що особисті ініціативи починають переважати у позиції фракції "Наша Україна".
За словами лідера КПУ, у ході часової бесіди з Кучмою він виклав своє бачення процесів, що відбуваються у парламенті.

У бесіді з президентом Симоненко не виключив "непередбачувані варіанти розвитку ситуації" внаслідок "геополітичної зацікавленості в Україні як російської, так і американської сторін".

Він зазначив, що в бесіді з Кучмою він продовжив відстоювати позицію комуністів про те, щоб представник фракції КПУ очолив парламент. Це, за його словами, стабілізувало б ситуацію, а також "відображало реалії, закріплені результатами виборів".

Симоненко заявив, що він "здивований позицією президента", який вважає, що його підтримку кандидатури від фракції КПУ на посаді голови парламенту "захід не зрозуміє".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування