Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ще трохи, і Симоненко може стати кандидатом у президенти

П'ятниця, 24 травня 2002, 15:19
Переможцями першого етапу спікеріади 2002 року варто визнати Петра Симоненка і Володимира Литвина, вважає директор Інституту політики, народний депутат України (фракція "Наша Україна") Микола Томенко.

Зокрема, на його думку, лідер комуністів Симоненко "продемонстрував у період спікеріади найкращі зразки подвійної політичної гри і гарантував собі реальні шанси на з'їзді КПУ не лише залишитись лідером партії, але й знову стати кандидатом у президенти". З'їзд Компартії має відбутися у суботу.

Водночас Томенко вважає, що активна діяльність Компартії, спрямована на недопущення обрання керівництва Верховної Ради від "четвірки", зміцнила позиції Литвина.

На думку політолога, Литвин - попри програш при першому голосуванні - має значні шанси обійняти посаду спікера українського парламенту. За словами Томенка, досвід засвідчує, що "серйозні аргументи органів влади, податкових та правоохоронних структур на депутатів найбільш ефективно і переконливо діють у вихідні дні". Тому він вважає, що у випадку, якщо позиція комуністів залишиться незмінною, то "команда президента зможе на наступному тижні зібрати бажані 226 голосів".

Водночас він зауважив, що це не буде публічно задекларована парламентська більшість, а скоріше за все, "вимучене одноразове голосування за Литвина як голову Верховної Ради".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування