Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КПУ погодилася на Литвина при двох комуністах-заступниках?

Субота, 25 травня 2002, 13:30
Лідер кримських комуністів Леонід Грач стверджує, що сьогодні існує варіант домовленості про блокування фракції КПУ з фракцією "Єдина Україна", згідно з якою посада спікера віддається лідеру "Єдиної України" Володимиру Литвину, а два віце-спікерських крісла - представникам Компартії.

У той же час в інтерв'ю журналістам у суботу Грач підкреслив, що питання про блокування в парламенті мають ухвалити комуністи в неділю на об'єднавчому з'їзді КПУ (лідер Петро Симоненко) і Компартії (лідер Станіслав Гуренко).

За його словами, сьогодні у фракції КПУ існують "різні точки зору" щодо питання розподілу найвищих парламентських посад.

Він висловив думку, що "спроба єднання чотирьох (фракцій "Наша Україна", Соцпартії, КПУ і Блоку Юлії Тимошенко) була "протиприродною в історичному і ідеологічному значенні, а тому провалилася".

Щоб не залишатися "на узбіччі" КПУ повинна ухвалити рішення про блокування і формування керівництва парламенту з партією влади, підкреслив Грач, додавши, що це "вигідно Компартії" і тому він збирається наполягати на прийнятті відповідного рішення з'їзду.

При цьому лідер кримських комуністів зазначив, що питання обрання Литвина спікером "є другорядним". За його словами, на сьогодні обговорюється варіант блоку з фракцією "Єдина Україна", згідно з яким крім керівних посад у парламенті комуністи можуть отримати керівництво в чотирьох-п'яти парламентських комітетах, а далі "можна говорити по ряду портфелів" в уряді.

Леонід Грач також заперечив в інтерв'ю журналістам, що на з'їзді Компартії України, зокрема, кримська організація КПУ, буде ставити кадрові питання, в тому числі, про переобрання Петра Симоненка на посаді лідера партії.

Грач заявив, що нинішні з'їзди Компартії (лідер Петро Симоненко) і Компартії (лідер Станіслав Гуренко) "призначені не для цього". Їх метою, за його словами, є правове об'єднання двох партій.

"Мови про кадрові питання не може бути", - запевнив Грач.


Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування