Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко обіцяє не підтримувати "пакет" Литвин-Васильєв-Зінченко

Вівторок, 28 травня 2002, 18:12
Лідер фракції Компартії України Петро Симоненко вважає, що шанси "пакету" керівництва парламенту Володимир Литвин ("Єдина Україна") - Геннадій Васильєв ("Єдина Україна") - Олександр Зінченко (СДПУ(О) залежать від того, скільки змогли "рекрутувати" депутатів для цього голосування і "від ступеня тиску на конкретних" парламентаріїв.

У вівторок в інтерв'ю журналістам Симоненко підкреслив, що комуністи не будуть підтримувати цей "пакет".

На думку Симоненка, якщо жоден із запропонованих для голосування "пакетів" не набере достатньої кількості голосів, комуністи будуть ще раз ініціювати переговори для пошуку "компромісних фігур" у керівництво Верховної Ради.

Коментуючи на прохання журналістів ініціативу фракції Блоку Юлії Тимошенко про внесення постанови, згідно з яким головувати під час роботи Верховної Ради 4-го скликання будуть почергово лідери всіх шести парламентських фракцій, Симоненко назвав її "зовні привабливою ідеєю". Разом з тим, на його думку, з точки зору організаційних моментів забезпечення роботи парламенту, а також управління апаратом Верховної Ради ця пропозиція "має дуже багато проблем".

Лідер КПУ не виключив, що може відбутися голосування і по "пакету" керівництва, що пропонується комуністами.

Він також зазначив, що фракція Компартії звернулася до "четвірки" з проханням надати можливість комуністам внести свій варіант кандидатур на керівництво парламенту, щоб "виставити й інший "пакет" проти "пакету" "Єдиної України" і надати право вибору народним депутатам".

Симоненко також підкреслив, що на сьогоднішній день "психологічна атмосфера в умовах тиску на народних депутатів така, що може статися непередбачуване голосування".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування