Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" – за вступ України в НАТО. З нею "За ЄдУ" та більше половини українців

Вівторок, 7 травня 2002, 13:37
Народний депутат України, колишній міністр закордонних справ Борис Тарасюк вважає, що Україна повинна подати заявку для вступу в НАТО. Його підтримують понад 50% населення України. Про це йшлося під час конференції з проблем реформ НАТО, яка відбулася днями у Варшаві, повідомляє Радіо Свобода.

Зокрема, на дискусії "НАТО та нові виклики для політики безпеки" розглядалося питання майбутніх відносин НАТО з Росією та НАТО з Україною. Заступник директора у справах стратегії міністерства оборони Франції Генрі Зіппер де Фабіані сказав, що творячи нову раду Росія - НАТО, треба пам'ятати: Україна більше "просунулася" в бік НАТО, ніж Росія.

Представник України на конференції Борис Тарасюк (дев'ятий у списку "Нашої України") сказав, що Україна на самміті НАТО в Празі повинна подати заявку для вступу в альянс, оскільки для цього склалися всі передумови. "Є підтвердження того, що чотири з шести парламентських фракцій нинішнього складу Верховної Ради України – а це "Наша Україна", "За ЄдУ", соціалісти і "Блок Юлії Тимошенко" дали позитивну відповідь на питання про доцільність вступу України в НАТО", зазначив він.

Крім того, Тарасюк навів результати соціологічного дослідження, яке провів Центр імені Разумкова в березні цього року, яке показало, що 50,7% респондентів висловлюються на користь членства України в НАТО.

"Як професіонал, я дозволю собі стверджувати, що переважна більшість українських дипломатів вважають доцільним подання Україною заявки для вступу до НАТО", зазначив він.

Народний депутат також підкреслив, що за часів, коли він обіймав посаду міністра закордонних справ, він був "у цьому переконаний так само, як сьогодні – Україна повинна вступати до НАТО. Лише позиція Банкової не давала мені тоді говорити про це відкрито".

"Зараз я маю той привілей, що можу говорити те, що вважаю потрібним", сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування