Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Обком" встиг підготуватися до суду з ДПАУ. Але слухання все одно перенесли

Вівторок, 7 травня 2002, 15:54
Слухання за позовом інтернет-видання "Обком" проти Державної податкової адміністрації України перенесено на 18 червня. Засідання Шевченківського місцевого суду Києва повинно було відбутися у вівторок, 7 травня. Формальним приводом перенесення послужила відсутність в залі засідань уповноваженого представника позивача, хоч і були присутні адвокати, уповноважені "Обкомом".

Як повідомив "Українській правді" заступник головреда "Обкому" Сергій Сухобок, повістка в суд була вручена "співробітникам видання за дві години до початку слухання". Він уточнив, що відправлений документ був ще 29 квітня. Сухобок повідомив, що довіреність на представлення інтересів ТОВ "Обком" має адвокат Андрій Федур.

Заява "Обкому" "з приводу брехливих відомостей", поширених ДПАУ в прес-релізі від 25 лютого 2002 року, була подана до суду 2 березня. Судове засідання повинно було відбутися протягом 10 днів. За словами Сухобока, роблячи подібні заяви до завершення перевірок, Податкова адміністрація "є організацією, що не несе відповідальності за свої дії". "Звинувачуючи нас, не довівши провини, Микола Янович Азаров сам є злочинцем, а його відомство - злочинним угрупуванням. Поки нам не доведуть, що ми злочинці, всі дії проти нас - злочини", заявив він.

За словами Сухобока, мотивом для перенесення слухання на 18 червня послужила відсутність в залі засідань суду уповноваженого представника "Обкому" (наприклад, директора). Незважаючи на те, що на слуханні були присутні уповноважені "Обкомом" адвокати, представники ДПАУ клопоталися про перенесення засідання. Суддя Вужак Неллі Петрівна погодилася з цим доводом.

Перенесення слухання за позовом "Обкому" заступник головного редактора "Обкому" Сергій Сухобок розцінює як "провокацію, організовану судовою владою з санкції влади вищестоячої, щоб якомога довше затягнути цей процес". Перенесення слухання на такий довгий термін свідчить про те, що такі важливі для держави питання, як свобода слова, знаходяться далеко не на першому місці, вважає Сухобок.

Він також зазначив, що "Обком" подавав ще декілька позовів, однак досі доля їх невідома.

Читайте також:

Податкова нарешті знайшла спільне між "Обкомом" і "Корал-банком"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування