Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чому Буш об'їхав Україну стороною, знає Кандоліза Райз

Субота, 1 червня 2002, 18:25
"Політики ізоляції України не було", заявив посол США в Україні Карлос Паскуаль, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи не вважає він, що з останніми візитами Кучму в європейські країни закінчився період його міжнародної ізоляції і чому Джордж Буш, уперше в історії європейського турне президента США, об'їхав стороною Україну.

Посол США Паскуаль відповідав на запитання журналістів у суботу в Сімферополі, завершуючи свій триденний візит до Криму.

Водночас він зазначив, що "є дуже конкретний підхід американської сторони у стратегічному плані, який полягає у тому, що ситуація із зникненням і вбивством журналіста Георгія Гонгадзе, інформація про це на так званих плівках Мельниченка, поставила два дуже серйозних питання: які дії Україна готова зробити для забезпечення верховенства права і питання, яке стосується свободи преси".

На думку посла, "це фундаментальні цінності Сполучених штатів і, до речі, є єдиними цінностями для країн НАТО".

З приводу зустрічі двох президентів Америки і України, яка цього разу не відбулася, Карлос Паскуаль нагадав заяву радника з національної безпеки Кандолізи Райз, яку вона зробила під час телемосту на телеканалі "1+1".

"Ключовою думкою було те, що така зустріч на вищому рівні може відбутися, коли з'являться передумови до того, що ця зустріч дасть якісь конкретні результати, - заявив посол.- Ключем цього - досягнення певного розуміння з низки питань, які матимуть внаслідок цієї зустрічі конкретні результати".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування