Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу Волкова передано до бельгійського суду

П'ятниця, 14 червня 2002, 17:22
Бельгійське слідство у справі народного депутата України, колишнього радника президента України Олександра Волкова завершене, і справа передана до суду, повідомляє Радіо Свобода.

17 червня 1999 року бельгійський судовий слідчий Калет Калеварт направила через військового аташе України в Бельгії полковника Сергія Гмизу "Прохання про правову допомогу" щодо підозрюваного народного депутата України Олександра Волкова в кваліфікованому приховуванні (відмиванні) грошей. Цей злочин передбачає покарання статтями 42,43, 43 біс 505 Кримінального кодексу Королівства Бельгії.

Як зазначено в документах міністерства юстиції, швейцарські судові органи проводили розслідування у справі Сергія Михайлова (у кримінальному світі відомого під прізвиськом "Михась"), та знаних фінансових шахраїв Бориса Бірштейна та Овсія Шнайдера. Швейцарські правоохоронці повідомили бельгійських колег про те, що з рахунків Михайлова, Бірштейна та Шнайдера на рахунок компанії Олександра Волкова "АNB INTERNATIONAL" за номером: 415-7423840-57 банку "Кредіт Банк" в місті Антверпен перераховано 200 000 доларів. Ця фінансова операція, як зазначено в слідчих документах, відбулась 13-го вересня 94-го року.

Як передає брюссельський кореспондент Радіо Свобода, правоохоронці Бельгії також встановили, що стартовий капітал для бельгійської компанії VNV, засновниками, якої є дружина Олександра Волкова пані Алла Волкова та друзі сім'ї Юрій Назаренко та Віктор Ластовицький, сплатив народний депутат України Олександр Волков.

Він через рахунок за номером 293-0134942-70 в "Генерале банк" перерахував 527 000 доларів США зі своєї офшорної компанії "UNIVERSAL MARKETING SYSTEMS LTD". Ця компанія знаходиться на острові Джерсі. Її пан Волков заснував у 1994 році, вже будучи радником президента України.

Як засвідчують судові документи, "8-го травня 1996 року Олександром Волковим був придбаний комплекс будов, який складається з виставочного салону, гаража, вілли та басейну за адресою 9120, місто Беверен-Мелселе, вулиця Гроте Баан, 293 (офіційно на загальну суму 615 000 доларів США)". Олександр Волков власноручно підписав контракт в якості купця.

Далі буде…

Радіо Свобода

Читайте також:

Незабаром в Бельгії буде підписано ордер на арешт Волкова?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування