Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ігор Суркіс – президент "Динамо", Михайличенко – головний тренер

П'ятниця, 14 червня 2002, 19:31
На засіданні акціонерів АТ ФК "Динамо" (Київ), Ігор Суркіс затверджений на посаді президента команди. Нагадаємо, що раніше Ігор Суркіс був першим віце-президентом "Динамо". Окрім цього на прес-конфернції було повідомлено, що з Олексія Михайличенка знято приставку в.о і нині він став головним тренером київського "Динамо".

Також важливою подією стало повернення до команди Олега Базилевича, який ще разом з покійним Валерієм Васильовичем Лобановським у свій час тренував столичний клуб, нині Базилевич став начальником команди.

Стосовно трансферної політики команди, стало відомо, що команду не залишить Валентин Белькевич, який і у наступному сезоні одягне "блакитно-білу" футболку "Динамо".

Після представлення змін у "Динамо" Ігор Суркіс та Олексій Михайличенко провели прес-конференцію.

Першим взяв слово Ігор Суркіс:

- Шановні журналісти, я радий вітати вас у цьому залі і, передусім, хотів би подякувати засновникам клубу за надану мені довіру і обрання на почесну посаду президента клубу. Чудово усвідомлюю відповідальність, яка з цього дня на мене покладена. Помер Валерій Лобановський, але життя не стоїть на місці і ми повинні рухатися уперед. На жаль, нам не вдалося присвятити його пам'яті перемоги в Кубку і чемпіонаті України. На це є багато причин, але сьогодні на них ми зупинятися не будемо.

Хочу представити людей, які будуть допомагати Олексієві Михайличенку в роботі з командою. Начальником команди буде Олег Петрович Базилевич, а помічниками головного тренера - Анатолій Дем'яненко, Валерій Зуєв і Михайло Михайлов. Ще не відомо, яку команду буде тренувати Володимир Онищенко - дубль або другу команду. Остаточне рішення приймемо після того, як керівні органи українського футболу визначаться з проведенням турніру дублюючих команд.

Користуючись нагодою, хочу поздоровити донецький "Шахтар" із заслуженою перемогою в чемпіонаті і Кубку країни. Акцентую на цьому увагу, оскільки завжди вітав появу в нашому футболі конкурентоспроможних команд.

Сьогодні перед усіма нами стоїть завдання успішного виступу в єврокубках. Успішно - це подолання двох відбірних етапів Ліги чемпіонів і потрапляння в груповий турнір. Сьогодні в газеті "Український футбол" була детально викладена схема відбору і наші можливі суперники. По завойованому в минулих сезонах рейтингу, в третьому раунді ми будемо серед "сіяних" команд. І ми це заслужили, протягом п'яти років регулярно виступаючи в груповому турнірі Ліги чемпіонів.

- Яку роль в структурі клубу ви бачите у Олега Базелевича?

І. Суркіс (І. С.) - Олега Петровича ми запропонували на посаду начальника команди головному тренеру. Раніше цю посаду займав Анатолій Пузач, але зараз він хворий і не може виконувати свої обов'язки. Олексій Олександрович погодився і подякував нам за цю пропозицію. Про його функції вам краще розкаже сам Михайличенко.

Олексій Михайличенко (О. М.):

- Передусім, хочу поздоровити Ігоря Михайловича із обранням на посаду президента клубу. Також висловлюю вдячність всім, хто підтримав мою кандидатуру на посаді головного тренера. Якихось великих змін в роботі клубу не буде, вона зараз настільки відрегульована, що міняти що-небудь кардинально не має сенсу.

Досвід, який має Олег Базилевич, безумовно, допоможе всім нам. Передусім, в області психології. Ми сподіваємося на його підтримку і мудрість.

- Де команда проведе відпустку і як буде готуватися до наступного сезону?

17 червня, в понеділок увечері, команда збереться у Києві і на наступний день вилетить на збір в Ялту. Там ще декілька днів дамо хлопцям на відпочинок, а після почнемо планову підготовку до сезону.

- Яким чином ви будете будувати селекційну роботу в клубі?

- Що стосується трансферної політики, - взяв слово Ігор Суркіс - нею у нас керує Йожеф Сабо. Він професіонал і знає, які вимоги висуваються до потенційних новобранців "Динамо". На жаль, вже декілька років, після травми Косовського, у нас проблеми з лівим флангом. Зараз ми ведемо переговори з футболістом, який реально може посилити лівий фланг нашого півзахисту. Так само, як я неодноразово говорив, ми постійно ведемо пошук нападника, який зміг би реально посилити нашу гру в атаці. Найближчим часом ми проведемо збори з тренерським корпусом і обговоримо питання, відносно наших придбань. Але, через коротку паузу між чемпіонатами, гравців ми запрошуємо, переважно, зимою.

- На який термін підписано контракт з Олексієм Михайличенко?

Я хочу, щоб новий тренер ще довго знаходився біля керма команди. Але, природньо, все це буде залежати від результатів, які буде показувати команда.

- Які цілі ставляться перед командою на наступний сезон?

Це - вихід в Лігу чемпіонів і повернення в Київ трофеїв Кубка і чемпіона країни. Перед клубом завжди ставляться найвищі завдання.

ФК "Динамо"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування