Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посольство Німеччини в Україні допомагало нелегалам?

Понеділок, 17 червня 2002, 12:16
Правоохоронним органам Німеччини вдалося розкрити мережу злочинних організацій, що допомагали за плату жителям держав Східної Європи, у тому числі Росії і України, виїжджати на нелегальну роботу до ФРН та інших країн Євросоюзу. Як повідомила у понеділок газета "Більд", внаслідок махінацій з візами в ЄС нелегально потрапили тисячі іноземців.

Згідно зі статистикою Федеральної прикордонної охорони, тільки з червня минулого по січень нинішнього року в країни ЄС таким чином в'їхало більше ніж 16 тисяч громадян України, Росії і Румунії. Керівники злочинних організацій створювали у себе на батьківщині турбюро або торгові агентства, а потім просили німецькі дипломатичні представництва видати в'їзні візи в ФРН - ніби для туристичних груп або співробітників міфічних "агентств".

Організатори псевдотуризму добре знали положення закону – яке нині вже не діє, - згідно з яким учасники туристичних груп не зобов'язані особисто прибувати до посольства або консульства на співбесіду. У результаті "клієнти", отримавши туристичні візи, прибували через Німеччину в інші країни ЄС - Іспанію, Португалію або Італію, щоб працювати, зрозуміло, не маючи відповідного дозволу місцевої влади. Більшість таких віз була видана посольством ФРН у Києві.

Прес-секретар міністерства внутрішніх справ ФРН Інгрід фон Штумм в інтерв'ю "Німецькій хвилі" підтвердила інформацію, опубліковану у газеті "Більд". Крім того, повідомила Інгрід фон Штумм, як наполягало її міністерство, МЗС ФРН з жовтня минулого року змінило порядок видачі в'їзних віз.

З цього часу візи учасникам групових турпоїздок видають тільки після попередньої співбесіди з ними і перевірки платоспроможності кожного з них. Крім того, мандрівники повинні документально підтвердити, що вони сплатили груповий тур ще до того, як звернулися за отриманням візи.

Українська служба Німецької хвилі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: