Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ідею Договору про спільні дії Ющенку "подарував" Кучма

Понеділок, 17 червня 2002, 18:56
Ідея договору про спільні дії "Нашої України" й "Єдиної України" лідеру "Нашої України" Вікторові Ющенку була запропонована президентом Кучмою. Про це лідер однойменної фракції Блок Юлії Тимошенко сказала в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Те, що ця ідея народилася там (на Банковій - УП), жодних сумнівів немає. А потім її просто красиво упакували у кольорову обгортку і подарували Віктору Андрійовичу через його найближчих соратників", - вважає Тимошенко. - "Договір з умовою призначити Віктора Ющенка прем'єром була блискучою політичною наживкою, яка зруйнувала всі шанси опозиції впливати на процеси у парламенті".

В інтерв'ю Тимошенко також зазначила, що "ідея договору з прем'єрством стала для Ющенка постійно діючою блешнею, яка спрацювала і при формуванні керівництва комітетів, і навіть тепер, коли всі посади розділені. Очевидно, що цю блешню потрібно, як можна швидше, відкашляти. І тоді рух уперед можливий".

На питання про свою роль в обговоренні договору про спільні дії, Тимошенко відповіла: "Я просто намагалася роз'яснити Віктору Андрійовичу (Ющенко - УП), що підписання його угоди згубна річ для Ющенка, для його політичної команди, для його політичних партнерів". У той же час Тимошенко не вважає себе "винуватицею" того, що договір не був підписаний. "На це ніколи б не пішов Президент, який у майбутньому в жодному контексті не бачить Ющенка", - вважає Тимошенко.

Вона також додала, що говорити про розчарування в Ющенкові "некоректно". "Ющенко не поп-зірка, а я не фан. Я сприймаю Віктора Андрійовича як лідера конкретної політичної сили", - відзначила політик.

На думку Тимошенко, "в Україні опозиція повинна набувати якихось реальних інструментів і навичок. Тому моя пропозиція до Віктора Андрійовича була наступною: створити у ВР на базі опозиційної вже тепер меншини "Раду народної довіри" - середпарламентський орган, який зміг би впливати на парламентські процеси".

Як вважає Тимошенко, "ця Рада могла б сформувати опозиційний "тіньовий" уряд народної довіри, який вивчав би рішення, постанови офіційного Кабміну, пропонував би своє ефективне розв'язання проблем. Все це повинно робитися публічно, на відміну від того, як чинить наш уряд".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування