Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для Литвина Конституція - наче Біблія. Тому він проти змін до неї

Середа, 26 червня 2002, 15:01
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що Конституція України - це "обруч, який повинен тримати націю, державу і суспільство" і проти внесення змін до Основного закону.

Таку думку він висловив під час зустрічі з керівництвом газети "Голос України" в середу у Києві, відповідаючи на запитання журналістів про його ставлення до майбутнього Дня Конституції (28 червня), а також про його думку з приводу необхідності внесення змін до цього документу.

Литвин підкреслив, що хотів би "щоб до Конституції було ставлення як до Біблії". Таке ставлення, на його думку, свідчило б про "найвищу повагу і авторитет" Основного закону.

У той же час спікер зазначив, що сьогодні Основний закон в Україні виконується погано, зокрема, це стосується виконання статей Конституції щодо забезпечення прав і свобод людини. Крім того, підкреслив він, не був затверджений цілий ряд законів, що забезпечують виконання Конституції.

Кажучи про зміни в Конституцію, Литвин підкреслив, що "не поділяє думку про те, що нам потрібні зміни заради змін". "Нам, передусім, необхідна стабільність і передбачуваність", - сказав він.

Спікер підкреслив, що зміни, уточнення або доповнення до Основного закону повинні бути внесені тільки у разі крайньої необхідності, "щоб не виникало необхідності переписувати закон під себе".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: