Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шолох готовий забрати заяву до Європейського суду в разі повернення ліцензії "Континенту"

П'ятниця, 28 червня 2002, 15:38
Директор київської радіостанції "Континент" Сергій Шолох сподівається, що Європейський суд з прав людини не зволікатиме з розглядом його позову проти держави Україна. В четвер у Страсбурзі до суду було передано всі необхідні документи, повідомив Шолох "Німецькій хвилі".

Конфлікт навколо радіо "Континент" розпочався більше року тому, коли стало відомо про намір Нацради з питань телерадіомовлення видати ліцензцію на частоту 100,9 ФМ у Києві іншій компанії. В грудні 2001 року Нацрада офіційно відкликала в "Континента" ліцензію, пояснивши це тим, що радіостанція не повернула державі кредит.

Директор радіостанції Сергій Шолох заявляє, він був змушений подати позов проти України до Європейського суду. На його переконання, українська держава у випадку з радіостанцією "Континент" порушила право людини на поширення інформації і на свободу слова, а також зволікала у вирішенні судових процесів.

У п'ятницю позов Шолоха отримав реєстраційний номер, після чого Європейський суд з прав людини впродовж шести місяців має повідомити, що приймає позов.

Шолох зазначив, що може забрати позов і відмовитися від матеріальних відшкодувань, якщо українська влада поверне радіостанції ліцензію на мовлення. В іншому разі Шолох вимагатиме компенсацій за збитки, що їх зазнав "Континент" через дії владних структур.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: