Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Видача Україні співробітників "ЄЕСУ" залежить тільки від турецької сторони - Генпрокуратура

Понеділок, 3 червня 2002, 18:12
Генеральна прокуратура України підтверджує, що чотири громадяни України були затримані по лінії Інтерполу в Туреччині у справі "Тимошенко-Лазаренко".

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Генеральної прокуратури, докладнішу інформацію з даного питання буде оприлюднено пізніше, оскільки затримання сталося на території Туреччини, і в прокуратурі ще не мають в своєму розпорядженні детальної інформації.

Агентству також повідомили, що між Україною та Туреччиною існує договір про надання правовою допомоги, на основі якого буде здійснена процедура екстрадиції. Разом з тим, питання передачі затриманих залежить тільки від турецької сторони, підкреслив співрозмовник агентства.

Як повідомлялося раніше, в кінці минулого тижня в Туреччині були затримані чотири колишніх керівники корпорації "ЄЕСУ", яким в січні нинішнього року Генпрокуратура в ході розслідування справи корпорації "ЄЕСУ" пред'явила обвинувачення, в тому числі свекру Тимошенко Геннадію Тимошенку. Печерський суд Києва дав санкцію на їх арешт. Зокрема, суд ухвалив рішення про затримання і доставку під вартою в суд голови правління корпорації Євгена Шаго, генерального директора Геннадія Тимошенка, головного бухгалтера Лідії Сокольченко і бухгалтера Антоніни Балюри. Всі вони були оголошені в розшук.

Зокрема, дані особи звинувачуються в прихованні валютної виручки корпорації на суму 181 млн. 542 тис. доларів протягом 1996-19997 років; розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах - 14 млн. грн. - в 1997-99 роках в складі організованої групи, яке було довершене на основі фальсифікованих документів про відшкодування на користь ЄЕСУ ПДВ.

Крім того, їм інкримінується замах на розкрадання державних коштів у сумі 22 млн. 910 тис. грн., контрабанда через кордон України російського природного газу на суму 2 млрд. 251 млн. дол. і підробка документів.

Справи відносно колишніх керівників "ЄЕСУ" об'єднані зі справою колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка, який зараз знаходиться у в'язниці в США, де звинувачується у відмиванні грошей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:46
Україна та США провели треті переговори про безпекову угоду
23:24
фотоУкраїну вперше з початку великої війни відвідала представниця королівської сім'ї Британії
23:13
НБУ виключив власника сервісу Fondy з реєстру: угода з найбільшим банком Грузії під загрозою
23:07
відеоЗеленський: Важливо, щоб була чітка комунікація з рідними полонених
22:48
Президент та прем'єрка Литви підтримали ідею повернення Україні чоловіків мобілізаційного віку
22:41
Акції Tesla зросли на понад 15% після несподіваного візиту Маска до Китаю
22:29
фото, оновленоУ Києві невідомі представилися "від Карася" і погрожували військовому Сергію Гнезділову. Карась каже про ненависть в його бік
22:22
фотоУдар по Одесі: росіяни застосували балістичну ракету, попередньо, з касетним боєприпасом
21:59
Федерація боксу України привітала з днем народження замовника вбивства Гандзюк
21:57
В ООН підтвердили, що Росія порушила санкції та ударила по Харкову ракетою з КНДР
Усі новини...