Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бразилія – п‘ятиразовий чемпіон світу!

Неділя, 30 червня 2002, 16:22
Два голи "зубастика" Рональдо у фінальному матчі чемпіонату світу Німеччина – Бразилія стали вирішальними при визначенні чемпіона світу. Отже, вп‘яте у своїй історії золотий кубок отримали бразильці.

Бундестім у цьому матчі вижав з себе все, і, відверто, не було у німців у цій грі шансів 12-років потому знову стати найкращою командою світу. Кожний тайм німецькі футболісти розпочинали дуже жваво, але вистачало їх лише на перші 15-ть хвилин, в подальшому ж перевага переходила до бразильців. І якщо у першому таймі кращий голкіпер чемпіонату світу Олівер Кан зумів зберегти свої ворота "сухими", то у другій 45-хвилинці йому двічі довелося виймати м‘яч з сітки воріт після ударів Рональдо.

Проте і в першому таймі бразільці мали як мінімум три нагоди відкрити рахунок. Одного разу "зубастик" вийшовши сам на сам, однак на мить забув, де знаходяться ворота. В другому епізоді удар Рональдо з 13-ти метрів ногами відбив Кан. Ще один небезпечний момент на рахунку Клеберсона, після удару якого м‘яч влучив у поперечину воріт німецької команди.

Останні 30 хвилин матчу були за бразильцями. І в одній з атак південноамериканських футболістів не витримали нерви у Кана, який після удару Рівалдо випустив м‘яч, а "зубастик-чубастик" був тут як тут, заштовхавши м‘яч у ворота німців. 1:0.

Саме цей момент виявився переломним. Бразильці немов на крилах пішли в наступ, за що були вдруге нагороджені голом. І знову героєм став Рональдо, який отримав діагональну передачу від Едмілсона та майже з лінії штрафного пробив в кут воріт Кана. 2:0 – і це кінець сподівань Німеччини.

Йшла 79-та хвилина, проте всі вже розуміли, що Бразилія – це не та команда, яка дасть відіграти два м‘ячі. Бундесмашина на голи "зубастика" зуміла відповісти лише ударом Нойвілля в штангу.

Через 8-м років після феєрії у США Бразилія зуміла все-таки повернути чемпіонський Кубок до своєї країни. Рональдо, зробивши "дубль" у цій грі, став з 8-ма голами кращим бомбардиром Мундіалю.

Цікаво, що на матчі в Йокогамі був присутній канцлер Німеччини Герхард Шредер. Також вартий уваги і той факт, що на чемпіонатах світу обидві команди не зустрічалися ще жодного разу. Для Німеччини це четвертий невдалий фінал чемпіонату світу, а для бразильців драматично закінчувалися матчі за "золото" лише двічі. Нагороди переможцям вручали президент ФІФА Зепп Блатер, Франц Бакенбауер та Пеле. Король футболу встиг обійняти кожного з команди чемпіонів.

Наступний чемпіонат світу пройде в 2006 році в Німеччині. І в команди Руді Феллера є чудовий шанс взяти реванш в рідних стінах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування