Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Насамперед Піскун взявся за запити Григорія Омельченка

Середа, 10 липня 2002, 15:48
Генеральний прокурор України Святослав Піскун виступає за врегулювання у законі "Про регламент Верховної Ради України" положення про депутатські запити з тим, щоб уникнути появи неправдивої і неперевіреної інформації.

Про це Піскун заявив у середу у Києві на прес-конференції після закінчення засідання координаційного комітету по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією при президентові України.

Генпрокурор звернув увагу на той факт, що народний депутат Григорій Омельченко після оприлюднення запиту, в якому фігурував лист колишнього глави адміністрації президента Володимира Литвина на ім'я голови Державної податкової адміністрації Миколи Азарова, до даного моменту не з'явився на допит як свідок. "Де він його (лист) взяв?", - запитав генпрокурор.

Він нагадав, що за фактом фальсифікації даного документа (лист Литвина до Азарова) Генпрокуратура порушила кримінальну справу. "Встановлено, що документ сфальсифікований. Як він до нього (Григорія Омельченка) потрапив, чому він його не перевірив, проте озвучив?", - сказав Пискун.

У зв'язку з цим генпрокурор відзначив необхідність урегулювання питання про депутатські запити у законі про регламент парламенту.

6 березня депутати Верховної Ради підтримали депутатський запит Григорія Омельченка й Анатолія Єрмака, в якому Азаров і Литвин звинувачуються у зловживанні службовим положенням, лобіюванні інтересів комерційної фірми. Підставою для обвинувачень ніби стала копія листа Литвина Азарову.

У березні була порушена кримінальна справа за фактом підробки документа, на основі якого зроблений цей депутатських запит.

Як повідомив тоді колишній генеральний прокурор України Михайло Потебенько, у вказаному документі підроблено підпис Литвина, бланк, на якому він оформлений, "запущений через комп'ютер", а під вихідним номером в адміністрації президента зареєстрований зовсім інший документ.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: