Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для НАТО не важливо, коли Україна подасть заявку на вступ

П'ятниця, 12 липня 2002, 10:16
НАТО не надає принципового значення тому, чи подасть Україна заявку на вступ до альянсу під час празького саміту НАТО в листопаді.

Про це заявив "Німецькій хвилі" один з представників альянсу. За його словами, набагато важливішим є те, щоб Київ і НАТО посилити практичну співпрацю.

Чиновник Північноатлантичного альянсу вважає, що подача заявки Україною на вступ до НАТО не є надто принциповою, оскільки Київ і так уже фактично заявив про свою політичну волю бути членом альянсу.

За словами одного з речників НАТО, під час візиту в Україну генерального секретаря альянсу Джорджа Робертсона у Північноатлантичної Ради склалося враження, що українське керівництво прагне наблизитися до НАТО не на словах, а на ділі.

Представник альянсу підкреслив, що для цього Україна має забезпечити високоякісну роботу відповідних структур – Міністерства закордонних справ, Міноборони, адміністрації президента, Ради національної безпеки й оборони, Місії України при НАТО.

"Ми маємо на увазі, що в цих структурах мають працювати висококваліфіковані кадри",- сказав чиновник НАТО. За його словами, важливу роль у наближенні Києва до альянсу має відігравати преса. Посол Франції при НАТО Бенуа д'Абовіль заявив, що нині деякі українські мас-медіа не зовсім розуміють, що являє собою альянс.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування