Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американські конгресмени стурбовані перебігом довиборів у 35-му окрузі

П'ятниця, 12 липня 2002, 11:02
Довибори в український парламент відбуватимуться не краще, ніж парламентські вибори; фактично вони можуть бути навіть гіршими. Таку думку висловив у своєму зверненні до членів Палати представників конґресмен із Каліфорнії Тома Лантос.

Згадуючи про те, що американський Конґрес уважно стежив за парламентськими виборами в Україні, конґресмен зазначив, що їхній перебіг був далеким від вільних та відкритих виборів. Сотні документів свідчать про залякування виборців і заборони доступу до засобів масової інформації, наголосив Лантос, демонструючи добру обізнаність із ситуацією в Україні як активний член комітету з міжнародних відносин.

"Повідомлення говорять, що місцеві керівники перебувають під тиском втрати роботи і мусять ґарантувати, що кандидат, лояльний до президента, переможе. Це, видається, є справа безпосередньо проти Олександра Жира, що обирається повторно", - зауважив конгресмен Лантос.

"Як колишній голова парламентського комітету з розслідування вбивств українських журналістів, включаючи Георія Гонгадзе, Жир не є улюбленцем партії при владі", - цитує американського політика Радіо Свобода.

Наголошуючи на тому, що Україна висловлювала бажання стати повноправним членом західних інституцій, конґресмен Том Лантос зазначив, що як член ОБСЄ Україна мусить забезпечити демократичні свободи і права людини, включаючи вільні і прозорі вибори.

"Я наполягаю і звертаюся до уряду України з закликом забезпечити відповідність цих довиборів до парламенту міжнародним стандартам і забезпечити повний доступ міжнародних та українських спостерігачів", – заявив, виступаючи в американському Конгресі, член Палати представників Том Лантос.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування