Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Члени Нацради не стали у четвер безробітними

Четвер, 4 липня 2002, 18:57
Керівники парламентських фракцій та депутатських груп вирішили затвердити нових членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у наступний пленарний четвер, 11 липня.

Про відповідне рішення Погоджувальної ради повідомив в інтерв'ю журналістам лідер депутатської групи "Демократичні ініціативи" Степан Гавриш.

За його словами, депутати проведуть консультації у фракціях та групах, у вівторок чи в середу розглянуть це питання у сесійній залі, а в четвер проголосують щодо призначення "четвірки", що обирається Верховною Радою.

4 липня Верховна Рада достроково припинила повноваження членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, які призначаються парламентом (чотирьох з восьми), і на підставі звіту Нацради за підсумками її діяльності у 2001 році висловила недовіру всьому складу Нацради, включаючи її голову - Бориса Холода, та рекомендувала президенту звільнити "свою четвірку".

Довідка УНІАН. У постанові "Про звіт Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2001 рік" наводиться перелік суттєвих недоліків у діяльності цього органу, зокрема невиконання прийнятих раніше постанов Верховної Ради, невчасне подання для погодження до профільного комітету ВР проектів нормативних документів, наявність великої кількості конфліктів під час ліцензування телерадіоорганізацій та велика кількість судових позовів щодо незаконності дій Нацради.

Документом пропонується не затверджувати звіт Нацради, висловити недовіру її голові Борису Холоду та достроково припинити його повноваження. Також пропонується висловити недовіру складу Нацради і достроково припинити повноваження її членів, призначених Верховною Радою.

Крім того, проектом передбачається провести всі необхідні процедури щодо обрання нових членів Нацради від Верховної Ради і провести відповідне голосування до 12 липня 2002 року.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування